Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

CPanel'de Mail Hesabı Oluşturmak

Merhabalar.
Alan adı kaydınız üzerinden mail hesabı oluşturmak isteyenlerin yolu daima panelleri olmuştur. CPanel üzerinde mail kategorisi altında mail yapılandırılmaları yapılmaktadır. Burada bir mail sunucusu yönetiyorsunuz. Haliyle yapılandırmaların tümü sizlerin elinizde.

Bir mail hesabı oluşturmak için öncelikli işimiz CPanel’de giriş yaptıktan sonra Mail kategorisine bakmak olacaktır. Burada Email Accounts (E-Posta Hesapları) bölümüne tıklayalım.

Gerekli alanları doldurduktan sonra Mailbox Quota (Post Kutusu Kotası) alanını belirlieyelim. Sunucunuzdaki alanı da hesaba katarsak o kadar alan vermek mantıklıdır. Örneğin 250 MB normal bir kullanıcı için gayet yeterlidir.

Ayarlamaları yaptıktan sonra Create Account (Hesabı Oluştur) diyelim.

Hesabımız oluşturuldu.

Yine aynı bölümden (Email Accounts) oluşturulan mail hesaplarını görebiliriz. Hesaplar, kullanılan kotalar ve diğer eylemler kısmını görebiliriz.

Mail hesaplarının bir de Web Mail girişleri bulunuyor. Bu e-posta uygulamanızdaki yapılandırmadan farklı olarak web üzerinden yönetimi sağlar. Bunun için e-posta hesabında Actions bölümündeki More kısmından Access Webmail diyerek web üzerinden erişim sağlayabiliriz. Access Webmail diyerek erişime bakalım.

Şifremizi girdikten sonra Log in diyelim.

Üç farklı web mail arayüzü bulunuyor. Her üçü de ayrı bir uygulama. Şahsen içlerinde en çok beğendiğim Roundcube. Dilediğinize tıklayabilirsiniz.

Böylece web mail üzerinden de giriş yapmış olduk. Burada mail yapılandırmalarımızı yapabiliriz.

Görüldüğü gibi CPanel bize basit bir kullanımla mail hesaplarını yönetmemize imkan veriyor.
Umarım faydalı olmuşumdur.

Kolay gelsin,
Recep.

Developer.