Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Panik
Öğrenci
       
 4  
 1

En iyi Imaj / Ghost alma uygulaması?

Merhaba. Istemciler için imaj almayı düşünüyorum. Sizce en iyi imaj alma uygulaması hangisi?

Pan1k!


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Kişiden kişiye değişir. Bana göre Acronis True Image. Eğer Windows kullanıyorsan Acronis bir harika. Ama bu işte Symantec'in de harikalar oluşturduğunu söyleyebilirim.

Developer.

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

MDT 2013 veya BESR derim.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Replibit ürünü de güzel. Tüm üretimdeki pc / sunucu için VM oluşturmanızı sağlıyor. Öte yandan Clonezilla ve Acronis, Windows üzerinde en iyi araçlar.

Developer.

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

@rserit sence ücretsiz olarak hangisi? Illa ki 3. party uygulamalarla mı imaj alacağız?

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

 Onur şunu dedi:
 @rserit sence ücretsiz olarak hangisi? Illa ki 3. party uygulamalarla mı imaj alacağız?


Ücretsiz olarak Windows için kullanabileceğin en iyi imaj uygulaması "bence" MDT (Microsoft Deployment Kit). Şurada bulunuyor.

WDS (Windows Deployment Services) için tek başına bir araç olarak kullanabilirsiniz.

Şöyle düşünelim, imaj alınacak tüm bilgisayarın donanımları aynı olmayabilir. O halde sorunlar yaşanır.
Acronis True Image ve Clonezilla gibi araçlar harika uygulamalar ancak hala imaj uyguladıktan sonra tüm farklı donanım sürücülerini yüklemeniz gerekir.

Farklı donanımlara sahip 5 farklı modelde bilgisayarınız varsa, ortaya driver sorunu çıkar. Bunun için ya klonlama uygulaması kullanarak hepsi için bir imaj alırsınız (sonra sürücüleri çalıştırırsınız) ya da her ayrı model için imaj alırsınız ki bu da 5 tane imaj almak demek.

Bana göre hepsinin imajını ayrı ayrı almak bir zaman kaybı.

MDT ile Windows ISO/CD-DVD baz alınarak WIM kullanılır veya makineyi (fiziksel ya da sanal fark etmez) syspreping, dism veya ImageX'i kullanıp görüntüyü yakalayarak özel bir WIM oluşturabilirsiniz. Ayrıca dağıtım için Windows güncelleştirmeleri alabilir ve işlem tamamlandığında Windows tamamen güncellenmiş olabilir.

Tüm makineler için bir WIM donanıma göre birden fazla imaj alamaz. Bunun yanında bu WIM, Acronis'in veya Clonezilla'nın almış olduğu imajdan daha küçük boyutludur.

Aslında tam bir dağıtım ile MDT'de WIM, güncelleştirmeler ve sürücülerle bir sektör bazlı imaj aynı boyutta olabilir, ancak herhangi bir sorun olmadan tüm makineler için kullanabilirsiniz.

Eğer farklı donanımlara sahip makineniz varsa, tüm donanım için ayrı ayrı klasör oluşturmak için MDT kullanabilirsiniz. Uygun klasörde o marka ve modele göre sürücüleri koyup sadece o marka ve model için gerekli sürücüleri yükletmek adına MDT'yi özelleştirebilirsiniz. Daha sonra özel ISO oluşturabilmek için MDT içinde dağıtım payı güncelleyebilirsiniz.

Kısacası bir MDT ortamı oluşturduğunuz zaman dağıtımlarınız için görüntü / imaj alımı kolaylaşır.

Developer.