Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Usurname
Öğrenci
       
 25  
 54

VirtualBox mı VMware Workstation mı?

Merak ediyorum, VirtualBox mı daha iyi VMware Workstation mı? Hangisinden daha iyi performans alırım? Bir sistem kuracağım ancak pek kasmasını istemiyorum, donanımı hangisi daha iyi kullanıyor mesela?

teşekkürler.

Noname.


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Merhaba. Hangi yönden sorduğuna bağlı aslında. Özellikleri bol olsun, her şeyden faydalanayım istiyorsan tabi ki VMware Workstation daha iyi. Ama kasmasın, server bile kursam kasmasını istemiyorum diyorsanız VirtualBox diyorum. Son günlerde server üzerinde denemeler yaptığımdan bu konuya aşinayım. VMware Workstation 10 üzerinde kurduğum server'ın hızından memnun değildim, üstün bir donanım özelliği verdiğim halde. Ancak bu özellikleri VirtualBox'ta denemek istediğimde şaşırdım. Çünkü gerçekten hızlıydı. VirtualBox'ın özellikleri az olduğundan çok fazla kastırmıyor. Mesela gelişmiş bir network editor uygulaması yok, VMware'de var. Bunun gibi sebeplerden dolayı elbette VirtualBox daha hızlıdır diyorum. Zaten son kullanıcıysanız VMware Workstation ile boşuna vakit kaybetmeyin.

Aşağıdaki resimde VirtualBox'ta Windows Server 2008'in içerisine SQL Server kuruyordum. Kurarken kasmaya dahi rastlamadım.





Mesaj 18.11.2014 21:37:54 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.