Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BÄ°ZE ULAÅžIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Burçin
Yazılımcı
       
 0  
 0

Asp.net Sepet Uygulaması

Ben bir ASP.Net E-ticaret sitesi yapıyorum, fakat sepeteat buton içeriğini ve kullanıcı veya oturum bazlı sepetdetay sayfasını yazamadım, bana yardımcı olabilirmisiniz??

Imza yok!


 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Merhaba Burçin. Şimdi muhtemelen Sepet diye bir kategorin olması gerekiyor. Aynı zamanda kullanıcılar tablonun da olması gerekiyor. Biraz daha detaylandırabilir misin? Nerede takıldın?

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.

 
Burçin
Yazılımcı
       
 0  
 0

protected void btnSepeteAt_Click(object sender, EventArgs e) { try { if(Session["ID"] == null) Response.Redirect("UyeGiris.aspx"); else { cnn.Open(); SqlCommand com = new SqlCommand("Insert into Sepet(KullanıcıID, ÜrünID, Adet) values ('"+Session["ID"]+"', '"+Request.QueryString["UrunID"]+"', '"+txtAdet.Text+"'", cnn); com.ExecuteNonQuery(); cnn.Close(); } } catch (Exception ex) { } } Bu code Üründetay sayfasındaki sepeteat butonunun içeriği , burda şöyle bir sorun var , ben sepete at butonuna basınca üyegiriş sayfası açılıyor, giriş yapınca sepetdetay sayfasına gitmeyip tekrar anasayfaya dönüyor, problemi anlayamadım??

Imza yok!

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

 Burçin şunu dedi:
 protected void btnSepeteAt_Click(object sender, EventArgs e) {
try
{
if(Session["ID"] == null)
Response.Redirect("UyeGiris.aspx");

else
{
cnn.Open();
SqlCommand com = new SqlCommand("Insert into Sepet(KullanıcıID, ÜrünID, Adet) values ('"+Session["ID"]+"', '"+Request.QueryString["UrunID"]+"', '"+txtAdet.Text+"'", cnn);
com.ExecuteNonQuery();
cnn.Close();
} }
catch (Exception ex)
{

}
}
Bu code Üründetay sayfasındaki sepeteat butonunun içeriği , burda şöyle bir sorun var , ben sepete at butonuna basınca üyegiriş sayfası açılıyor, giriş yapınca sepetdetay sayfasına gitmeyip tekrar anasayfaya dönüyor, problemi anlayamadım??


Butona At butonuna basınca giriş sayfasına gitmesinin sebebi bir üye giriş yapmamıştır, haliyle Session'da bir UyeID de yoktur. Herhangi bir ID de olmayınca üye giriş sayfasına yönlendirmişsin zaten. Eğer ID varsa da sepet tablona bunu ekliyordur. Üye giriş yaptıktan sonra Sessiona üyenin IDsini aldırıyor musun? Aldırmıyorsan bu da bir etken.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.

 
Burçin
Yazılımcı
       
 0  
 0

üye giriş yaptıktan sonra session a üyenin ID sini nasıl aldırıcam?

Imza yok!

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

 Burçin şunu dedi:
 üye giriş yaptıktan sonra session a üyenin ID sini nasıl aldırıcam?


Dataset kullandın diyelim, şöyle olacak:

Session["ID"] = Ds.Tables[0].Rows[0]["ID"]; //ToString'e de çevirebilirsin, hata verebilir belki

Üyeler tablondaki ID'yi Session'a atadığında Session'a ID vermiş oluyorsun.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.

 
Burçin
Yazılımcı
       
 0  
 0

SqlConnection cnn; protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) { cnn = new SqlConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["ConnectionWind"].ConnectionString); if(!Page.IsPostBack) { return; } } protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e) { cnn.Open(); SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from Kullanıcı where KullanıcıAdı=@kadi and Sıfre=@sifre", cnn); cmd.Parameters.AddWithValue("@kadi", txtBox1.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@sifre", txtBox2.Text); SqlDataReader dr = cmd.ExecuteReader(); if(dr.Read()==true) { Session["KullanıcıID"] = dr["ID"]; Session["AdSoyad"] = dr["KullanıcıAdı"]; Response.Redirect("Anasayfa.aspx"); } else { lblGiris.Visible = true; lblGiris.Text = "E-Mail ya da Parola yanlış girildi"; lblGiris.ForeColor = System.Drawing.Color.DarkRed; } cnn.Close(); } yukarıdaki kodda üyegiriş sayfam, sizin dediğiniz kodu sepete at butonun click indemi yazıcam?

Imza yok!

 
Burçin
Yazılımcı
       
 0  
 0

protected void btnSepeteAt_Click(object sender, EventArgs e) { try { if(Session["ID"] == null) { Response.Redirect("UyeGiris.aspx"); DataSet ds=new DataSet(); Session["ID"]=ds.Tables[0].Rows[0]["ID"].ToString(); } else { cnn.Open(); SqlCommand com = new SqlCommand("Insert into Sepet(KullanıcıID, ÜrünID, Adet) values ('"+Session["ID"]+"', '"+Request.QueryString["UrunID"]+"', '"+txtAdet.Text+"'", cnn); com.ExecuteNonQuery(); cnn.Close(); } } catch (Exception ex) { } } Bu şekildemi yazıcam

Imza yok!
Toplam 4 sayfadan 1. sayfadasınız
  1  2  3  4