Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Ubuntu 16.04 LTS için ZFS Dosya Sistemi Hazır

Selamlar,
ZFS dosya sistemi Ubuntu 16.04 LTS (Xenial xerus) ile geliyor ve sadece yeni işletim sisteminde uygulanacak birçok yeni özelliklerden biri.

Canonical, Ubuntu'nun 16.04 LTS'de (Xenial xerus) kullanıcılara bu desteği sunuyor ve kullanıcılar ZFS dosya sistemine kolay erişim alacak gibi görünüyor. Geçerli EXT4 dosyaları sistemlerinin değiştirilmesi ihtimali hakkında çok heyecanlanmadan önce, sadece bir teknik önizleme olarak kullanılabilir olacağını bilmelisiniz.



Bu dosya sisteminde yapılması gereken birçok şey var ve tamamen Ubuntu entegre değil.

Debian ayrıca bunu destekliyor çünkü Ubuntu Devs bu yeni dosya sistemi doğru buluyor. Ubuntu ise Debian tabanlı ve ZFS dosya sistemi yükselişte görünüyor olduğundan onların bunu benimsemeye denemesi doğal bir şey.

Canocial'dan Chad Miller, Google+'da şöyle bir gönderi paylaşmış:

"There's no support in Ubiquity installer, as far as I know, and there's one remaining bug in grub (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/1527727) (fixed in my PPA, ppa:cmiller/ppa). If you are installing fresh, you can boot, use the tools already in the distro (and my PPA until I can get changes into xenial), mount them, and then continue and install entirely on ZFS. You'll still need a EFI partition to bootstrap grub".

Bakalım sistem bizlere neler gösterecek.

Developer.