Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Ubuntu'da DNS Değiştirmek

Linux sistemleri üzerinde DNS değiştirmek oldukça kolay bir işlem. Farklı network manager kullanan işletim sistemlerinde işlemler değişebiliyor. Bilinir ki Ubuntu en çok kullanılan Linux dağıtımıdır. Ubuntu ise basit bir ağ yöneticisi kullanıyor ve bunun üzerinde DNS değiştirmek de bir o kadar kolay.

DNS değiştirmek için öncelikle üst köşeden ağ bağlantınıza sağ tuş tıklayın ve ayarlar deyin.
Karşımıza Network Connections (Ağ Bağlantıları) kısmı gelecektir. Burada bağlantı yapılmış Ethernet ve Wifi ağları çıkıyor. Su anda hangi ağa bağlıysanız onun üzerine tıklayın ve Edit (Düzenle) deyin.



Bulunduğumuz ağın özellikleri bu kısımdadır. Sekmelerle birlikte bu ağı özelleştirebiliriz veya özelliklerini görebiliriz.



Simdi DNS adresini değiştirmek için IPv4 Settings (Ayarları) kısmına gelelim.
Metot kısmını Automatic (DHCP) addresses only yapalım. Alt kısımda DNS servers (DNS sunucuları) kısmına DNS adreslerini yazalım.



Örnek olarak Open DNS adreslerini yani 208.67.222.222 & 208.67.220.220 adreslerini giriyorum. Yazarken araya virgül koyuyorum.



Ardından kaydet deyip çıkıyoruz. İşlemimiz bu kadar. DNS adreslerimizi değiştirmiş olduk. Ubuntu üzerinde DNS değiştirmek bu kadar kolaydı.

Kolay gelsin,
Recep.

Bu gönderiyi 15.09.2017 23:07:18 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.