Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

ArchLabs Linux Mínimo 2017.09 Çıktı

ArchLabs, Manjaro veya Antergos gibi diğer Arch Linux türevlerine kıyasla nispeten daha yeni ve daha az popüler bir Linux dağıtımıdır. Crunchbang'ın gelişmesi sona erdiğinde ve bazı taraftarlar, Crunchbang'ın topluluk tarafından organize edilen Bunsenlabs'tan esin kaynağı olmaya ve ArchLabs adlı bir Arch Linux tabanlı dağıtım oluşturmaya karar verdiklerinde ortaya çıktı.



ArchLabs, Eylül 2017'nin başında ArchLabs Minimo'yu (MSE-6 olarak anılacaktır) kendi ana sürümleri olarak değiştirmeye karar verdi. ArchLabs R2D2'nin daha sade, Openbox tabanlı bir versiyonu. Bilmeyenler için, MSE-6, Star Wars'ta görülen küçük onarım droidleridir.

Kısa bir süre önce, ArchLabs Mínimo 2017.09'un en yeni fotoğrafı çıktı. Son sürüm ile karşılaştırıldığında ince ayar yapmış ve göze çarpan bazı yeni özellikler eklemiştir. Yeni hoş geldiniz betiği eklendi; Buna AL-HELLO deniliyor.




Kilit ekranı da yeni i3lock-fantezi ile yükseltildi. Süslü bir görünüm için bulanık bir kilit ekranı getiriyor. Temaların ve simgelerin seçimi de daha küçük ve seçici hale getirildi. Buradaki blog yazısında tonlarca küçük küçük değişiklik bulabilirsiniz.

ArchLabs Minimum 2017.09 en düşük düzeyde bir sürümü olduğundan, ISO boyutu 950MB civarındadır ve R2-D2'nin 2GB boyutuna kıyasla çok daha azdır. ArchLabs Mínimo'yu denemek istiyorsanız, SourceForge'dan en yeni sürümü indirebilirsiniz.

Developer.


 
SysTux
Sysadmin
       
 1  
 1

Denemeye değer bir distro.

No pain!