Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BÄ°ZE ULAÅžIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Windows'ta ihtiyaçlarınıza göre program önerileri ve ipuçları

Selamlar,
Bugüne kadar kullandığım uygulamalardan yola çıkarak program önerileri sunacağım. Dileyen herkes bu konu altında deneyimlerini aktarabilir.

Mail client:
Microsoft Outlook yerine Mozilla Thunderbird kullanmanızı öneriyorum. Çünkü çok daha kolay konfigürasyonu var ve kullanımı da öyle. Takvim desen var, etkinlik oluşturma desen var. Kurumsal maillerinizin yönetimi için daha iyisi Irak'ta kayısı. Ayrıca ücretsiz. Outlook gibi uygulamalara pek ihtiyacınız kalmayacak.


Bu gönderiyi 21.10.2020 16:35:23 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Çokça download işlemi yapıyorsanız Internet Download Manager uygulamasına alternatif açık kaynak önerim: JDownloader. Ayrıca önerim ise Aget (dosya indirme işlemini daha iyi hızlandırabilen bir konsol uygulaması)

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Torrent kullanıyorsanız uTorrent haricindeki alternatif önerim: qBittorent. Transmission da basit ama hantal biraz.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Antivirüs uygulaması kullanmıyorum ve gerek de yok. Windows kullanıyorsanız Smart Security içerisinde geliyor ve yeterli. Bilgisayarınızı güncel tutmanız yeter. Ancak ekstra önerim ÅŸu olurdu: Avast. Å?irket sunucularımızda Kaspersky kullanıyoruz.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Soy ağacınızın kaydınız tutabileceğiniz güzel bir uygulama: Ahnenblatt. Bunu bizim buradaki bir ağabeyimiz için kurmuştum. Yedi soyunu buraya girmişti ve çok sevmişti uygulamayı. O zamanlar e-devlet'ten bakmak yoktu tabi.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Çocuklarınız, yeğenleriniz, küçüklerimiz için bir filtre yazılımı: K9 Web Protection. Pornografi, kumar, cinsel içerikli web siteleri, korsan siteler vs türdeki her şeyi filtreleyen bir yazılım. Enfes bir şey, burada en az 10 aileye kurmuştum. Blokladığınız kategori ya da site varsa, onları Google arama sonuçlarında bile göstertmiyor. Bu uygulamayı şifreyi bilmeden kaldırmak da pek kolay değil, şahsen beni biraz delirtmişti. Web tabanlı bir uygulama.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Bilgisayarınızı her zaman aynı haliyle kullanmanız için: Deepfreeze. İnternet kafelerin vazgeçilmez uygulaması. Virüs girmez, sisteminiz karışmaz. Uygulandığı diskte ne yaparsanız yapın, bilgisayarıızı yeniden başlattığınızda aynı haliyle buluyorsunuz. Aktif olarak 2 aileye kurdum, hala kullanıyorlar.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Torrent üzerinden stream yaparak dizi veya film izlemenizi sağlayan ve buna göre altyazı getiren enfes uygulama:Π
Torrentium TV. İngilizce altyazı getirmede %100 başarılı diyebilirim ama Türkçe için her zaman başarılı değil maalesef. Yani telif yemiş dizileriniz varsa bu uygulamayla çoğunlukla izleyebiliyorsunuz. Torrent is love, o kadar.

Developer.
Toplam 3 sayfadan 2. sayfadasınız
   1  2  3