Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

.Net Framework nedir? (Hüseyin Gürlagap yanıtladı)

Merhabalar,
Genellikle bilişim öğrencilerinin merak etmiş olduğu, sürekli karşılaştıkları bir uygulama bulunuyor. Şüphesiz o uygulama .Net Framework mimarisi. Soramadan edemedik, nedir bu .net framework? Ne işe yarar? Ne üzerinde çalışır? Bu soruları hocamız Hüseyin Gürlagap'a yönelttik. Sağ olsun, kırmadı bizi, açıklayıcı biçimde yanıtladı. Biz de sizlerle paylaşıyoruz.

Soralım: .Net Framework nedir?



Asp.net'in temel yapısıdır. Peki asp.net nedir? Microsoft amcamızın internet üzerinden kullanılmak üzere geliştirdiği bir programlama yöntemidir. Nihai amaç ise oluşturulan uygulamanın tüm platformlarda çalışabilmesidir. Yani açık kaynakta veya kapalı kaynakta hiç bir ek yazılım ihtiyaç duymadan uygulamanın çalışması. 2002 yılından beri bunu söylüyorlar ama malesef pazarlama stratejilerinden dolayı hayata geçiremiyorlar.

Şimdi biraz daha konuyu açalım. Dedik ki asp.net'in temel yapısı, peki bu temel yapının içinde neler var? XML web services, Microsoft Passport servisi ve  Enterprise servers desteği var.

Kısa ve öz, .net framework, uygulama ve web servislerinin oluşturulması ve çalıştırılmasını sağlıyor. Önceden bir programcı programı yaparken setup kısmında açıklama ekler şunlar şunlar yüklü olmalı diye. Ama şimdiki (günümüz) işletim sistemleri bu yapılara sahip olduğundan hatasız uygulamalar rahatlıkla geliştirilip kullanılıyor.

Inşalllah açıklayıcı olmuştur.

Hüseyin GÜRLAGAP


Hocamızın bu açıklamaları için çok teşekkür ediyoruz.
Saygılarımla,
Recep.



Mesaj 23.06.2012 22:18:07 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.


 
Furkan
Öğrenci
       
 5  
 9

Başkan güzel söyleyişi olmuş devamını bekleriz... Iyi çalışmalar

BilişimLife dostu ve yazarı...

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Şu mimarinin bu kadar basit tanımlı olduğunu bilmiyordum. Daha doğrusu örnek güzel. Anlayacağımız dilde anlatmış. Bu tanımlama için teşekkürler, kolay gelsin.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.

 
Enes
Emekçi
       
 219  
 134

Şahane bir açıklama olmuş. Teşekkürler.

Emekci.