Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1029  
 278

Plesk Panelde Yeni Veritabanı Oluşturma

Çoğumuz bir host firmasından bir paket satın aldığımızda, özelliklerinden paneli görebiliriz. Windows hosting paketlerinde bilindiği gibi Plesk Panel bulunur. Çünkü bir o kadar iyidir. Yeni bir veritabanı oluşturmak bir o kadar kolaydır, çünkü kolay bir görünümü vardır.

Yeni bir veri tabanı oluşturmak için panele giriş yapalım. Ardından bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacaktır. Veritabanı oluşturmak için veritabanları kısmına girelim.



Buradan biraz Ingilizce bilmekle sıyrılabiliriz. Önceden oluşturduğumuz veritabanlarını buradan görebiliriz. Eğer ki yeni veritabanı oluşturacaksak Add New Database diyelim.



Yeni veritabanımızı oluştururken birkaç seçeneği yapılandırmamız gerekiyor. Örneğin, veritabanı adımızı belirlememiz, türünü belirtmemiz gerekiyor.

Database name kısmı doldurulması zorunlu alan. Veritabanımıza buradan isim veririz. Örnek olarak admin_asdsad yazacağım, sizler istediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

Type kısmı tür kısmını belirtir. Buradan SQL veritabanımızın türünü belirtiriz. Ister MySQL ister MS-SQL kullanırız, bu bize kalmış bir şey.

Gerekli bilgileri doldurup “OK” diyerek ilerleyelim.



Veritabanlarının bir de kullanıcıları vardır. Veritabanı oluşturulduktan sonra bir de kullanıcı oluşturulur. Normal olarak veritabanımız oluşturulmuş durumda, yeni bir kullanıcı oluşturmak için Add New Database User dememiz gerekiyor. Tıklayalım.



Database user kısmı karşımıza çıkıyor. Buradaki metin formlarını doldurmalıyız. Öncelikli yer Database user name kısmı. Veritabanı kullanıcı adımızı buradan belirliyoruz. Ben örnek olarak recepserit yazacağım, sizler farklı isimler de yazabilirsiniz.

Bunun ardından new password alanını doldurmamız gerekiyor. Veritabanları bir kullanıcı ve bir kullanıcı şifresinden oluşur. Koyulması zorunlu değildir. Zorunlu olan tek alan isim alanıdır. Isteyenler koyabilir, koyulursa daha iyi olacaktır.
Bunların ardından “OK” diyerek işlemi tamamlayalım.



Artık admin_asdsad isimli veritabanımızı oluşturmuş olduk. Artık sunucumuzda bir veritabanı bulunuyor.



Artık biz de bir veritabanı oluşturmuş olduk. Plesk Panel üzerinden bütün veritabanlarımızı buradan kontrol edebiliriz. Hosting paketimize göre istersek birden fazla veritabanı oluşturabiliriz.

Kolay gelsin.

Recep ŞERIT

Developer.