Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Oracle VirtualBox 4.3 Yeni Sanal Makine Oluşturmak 82588258 okunma

05.11.2018

Sanallaştırma

Rserit

Oracle VirtualBox 4.3 ile birlikte klasik VirtualBox gitmiş daha farklı bir uygulama yer almış gibi. Birçok yenilik oldu. Işletim sistemleri sürümleri yenilendi, güvenlik güncelleştirmeleri getirildi, çoklu dil destekleri daha da geliştirildi. Bu gibi yeniliklerin hepsini sürüm notlarında görebiliriz.

Gelişen VirtualBox ile daha farklı bir yeni makine oluşturma sihirbazı yok ancak daha farklı seçenekler mevcut. Bunlarla birlikte yeni makine oluşturma aşamasına değineceğim.

VirtualBox kurulduktan sonra açalım.
Yeni butonuna basalım. Karşımıza bizden işletim sistemi adı, türü ve sistemi isteyen bir pencere görüyoruz. Ne kuracaksak onu belirtelim ve ileri diyelim.

Sanal makinemiz seçtiğimiz işletim sistemine göre otomatik bellek veriyor. Şahsen Linux dağıtımı kuracağım için bir sürüm seçtim, önerilen ise 512 MB olduğu yönünde. Buradan dilediğimiz kadar verebiliriz.

Ardından bizlere şimdi mi yoksa sonra mı hard disk oluşturacağımızı soran bir bölüm geliyor. Şimdi oluşturalım, işimiz ne?


Gelişen teknolojisiyle sabit disk dosya türleri geliyor. QEMU yazılımıyla entegre olduğundan dilerseniz QEMU’ya göre de oluşturabilirsiniz. Genel olarak VDI, bu zamana kadar daima VirtualBox’ın kalıp dosyası oldu.  VMDK, VMware firmasının geliştirdiği bir sanal disk dosya uzantısı. Dilerseniz VMDK yapıp VMware üzerinde de sanal disklerinizi içeri aktarabilirsiniz. VHD ise Microsoft Virtual PC tarafıdan kullanılan ve Microsoft tarafından geliştirilen bir dosya türü.

Burada sizin için en iyi seçeneği seçmeniz gerekir. Ancak yeniyseniz VDI sizin için uygundur.

Gel gelelim değişken olarak mı yoksa sabit olarak mı boyutlandırılmasına. Değişken olarak ayrılan derseniz hard disk otomatik olarak büyültülebilir (en fazla sabit boyuta kadar).      Sabitlenmiş boyut ise disk kapasitesi sabit kalır, oluşturduğunuz gibi durur. Daha hızlı isterseniz sabit olarak oluşturun.  Ancak değişken olarak ayrılan demenizi öneriyorum. Çok da fark etmeyecektir.

Dosya yeri ve boyutunu burada belirtebiliriz. Hard disk kapasitesini burada belirtip ilerlememiz gerekir. Eğer varsayılan yerde bilgilerin tutulmasını istiyorsanız yer kısına ellemenize gerek yok. Windows içerisinde kullanıcı dosyalarının içerisinde, Linux dağıtımlarındaysa ev dizininde .VirtualBox klasörü içerisinde yer alıyor.

Oluştur diyelim.

Hayırlı olsun, sanal bir makine oluşturdunuz.


Bundan sonraki adımlar makinenin ayarlarını kapsıyor.
Konuyla ilgili probleminizi VirtualBox kategorisine başlık olarak bildirebilirsiniz.

Recep ŞERIT



BİR YORUM YAZIN