Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Kablosuz Ağ Karmaşıklığı 29522952 okunma

05.11.2018

Ağ Sistemleri

Rserit

Şu aralar Wireless hakkında bir çok olay oluyor. Konumuz aslında basit ama unutulan bir konu. En büyük engellerin güvenlikleri kablosuz ağlarla bozulabilir. Çünkü kendi içerisinde karmaşık olduğunu hatırlatmak isterim. Yeterli bir düzeyde güvenlik duvarını yüklememiz başta gelir. Güçlü şifreler koymak ve detaylı erişim kontrolü ayarlarıda var. Tamamen farklı kablosuz ağlar bulunmaktadır. Bunlar kablolulara göre daha canavardır. Bugün, bir AP ve kablosuz ağ kartı (NIC) çok karmaşık görünebilir ama olmayabilir çok şey perde arkasında oluyor.

 Büyük sorunlar 802,11 protokol etrafında döner. Şahsıyetlerin bazıları bu protokol için karmaşık deselerde aksine; 802,11 son derece karmaşık değildir. Göndermek ve radyo frekansı (RF) almak, ağ paketlerinin taşınması,verileri görmek ve aynı zamanda diğer fonksiyonları bilmek başta gelen seslerdir. Zamanlamayı iyi yapmanız gerekir. Mesaj paketlerini senkronizasyonunu sağlamak ve önlemek veri iletimini çarpışmalardan önler. Kimlik doğrulama istemcileri ağa bağlanmak için yetkili personel kişiliğine başvurur. Kablosuz ağların şifreleri herkese söylenemez. Şifreleme veri gizliliği arttırmak için ağızınızın sıkı olması ve düşünce sisteminizin farkı olması gerekir. 802,11 ek protokolü karmaşıklığı kablosuz ağ tasarımı ile alakalıdır. Bu kablosuz ağ güvenlik karmaşıklığının bir sürü nedeni olabilir ancak genel olarak ağ tasarımından kaynaklanır.

Bir kablosuz ağa sahip olan kişi, mutlaka onun güvenliğinide düşünmek zorundadır. Peki kablosuz ağımız var ancak neden test edelim? Konfigure ettikten sonra Internetim varsa problem yok lakin test etmeye neden ihtiyaç duyalım? Wireless network dersleri: BilişimCell Kablolu ağlarda veri data kablosundan geçer ancak kablosuzlarda veri havada gezer. Kuşlara yem olmasını engellemek için test etmek zorundayız. Kablosuz ağlar, Rootkitler olduğu ilk günlerinden beri güvensizdir. 1990′ların sonlarında 802.11b standardı geldi. Standart başlangıcından bu yana, önemli Fiziksel güvenlik açıklarının seslerini duyduk. 802,11 zayıflıklar, şifreleme kusurları ve kimlik sorunları keşfedildi. Bunun üzerine de kablosuz ağlara ataklar çoğaldı. Sorun kötüye giderken bu sorunla mücadele için iki standart çıkarttılar.

Wi-Fi Korumalı Erişim (WPA): Bu standart, hangi tarafından geliştirilmiştir Wi-Fi Alliance, bilinen WEP güvenlik açıkları için geçici bir düzeltme yaptı kadar IEEE 802.11i standardı ile çıktı.
IEEE 802.11i (WPA2 olarak adlandırılır): Bu resmi IEEE standardıdır, başka hangi şifreleme ile birlikte WEP WPA düzeltmeleri içerir ve kimlik doğrulama mekanizmaları daha güvenli kablosuz ağlar içindir. Bu standartlar birçok bilinen güvenlik açıklarını gidermiştir. Çoğu güvenlik standartlarına uygun olarak, bu sorun ile kablosuz güvenlik çözümlerini erişilmez değildir.

Birçok yöneticinin yeniden yapılandırma için mevcut kablosuz sistemleri istemesi ayrı bir sestir. Yeni güvenlik mekanizmaları uygulamak zorunda olan ağlarda yönetim zorlaşır. Bunlar meşru kaygılardır. Ancak birçok kablosuz ağları savunmasız beklemeyin. Şunuda unutmamak gerekir ki bu güvenlik aşılabilir. Açıklardan sonra WPA, WPA2 ve çeşitli diğer standartlar hayata geçirildi. Bu standartlar kablosuz ağların güvenliğini yükseltebilir. Erişim noktaları veya ağ geçitleride burada önemli bir rol oynar.

Recep ŞERIT


BİR YORUM YAZIN