Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Dell Could Computing Perakendecileri Amaçlıyor 28622862 GÖRÜNTÜLEME

Dell, şu sıralar yeni hedefleriyle gündeme geliyor. Could computing konusunda bir kaç hedefinin olduğunu IT uzmanları bilmekteydi. Bu amaç açıklanınca yanılgı olmadığını fark ettik. Dell, perakendeciler için could computing hizmeti tasarladı. Ortak bir çatı altında planlamalar var. Diğer şirketlerin de katılacağı bu hizmete belirli planlamalar yapıldı.

Dell kendi ürünleri yerleştirmek için çalıştığı şirketlerle bir birleşme yapacak ve piyasadaki belirli could computing hizmetleri belirlenecek.

Perakende için Dell'in Cloud Computing Client uçtan uca bulut hizmetini barındırılan uygulamalar, son nokta cihaz yönetimi ile noktadan satış yazılım gibi olacağı belirtildi.

Dell, sunucuları ile birlikte Dell Wyse istemcileri ve Dell'in genel bulut kaynakları, perakendeci şirketlerin kendi donanım ve dış kaynaklı uygulamalarından vazgeçirmeye zorlayıcı bir etken olduğunu umuyor.

Dell özel dikey sanayi ürünleri ve hizmetlerine odaklanarak iş yakalamak için çalışan tek firma değil. Amazon Web Services ve Terremark (Verizon cloud computing bölümü) federal devlet kurumları için özel teklifleri var.

Terremark, hükümetler için cloud computing adına bütüm bir bölümü bulunuyor. AWS's GovCloud sadece hükümet müşterilerine barındıran ve tamamen form odaklı, diğer bölgelerde izole olan ayrı bir bölümdür. Mantıksal ve fiziksel ayrılık olması, AWS ve Terremark gibi örgütlerin böylesi federal hükümetin Federal Bilgi Güvenliği Yönetimi Yasası (Federal Information Security Management Act / FISMA) gibi uyumluluk sertifikaları almanızı sağlar.

Diğer şirketler belirli sektörler için kamuya özel cloud computing hizmeti var. HP, iletişim servis sağlayıcıları ve havayolları için özel amaçlı varlık olarak bulut içinde belirli hizmetler pazarlamaya başlamış. Özellikle cloud computing şirket, New York bölgesinde bu gibi çeşitli finansal hizmet müşteriler için mevcut düşük gecikme süresi, yüksek performanslı bilgi işlem kaynaklarına sahip. Bazı sektörler için kamu cloud computing hizmeti yüksek arzda olacağı tahmin ediliyor, hatta sürecini açıklamak için bu döneme "topluluk bulutları" adını vermişler.

Dell perakende pazarı hedefleme de dahi yalnız değildir. NetSuite ve diğerleri perakende odaklı cloud computing teklifleri bulunuyor ama Dell'in pazar payı bunları düşünerek çalışıyor.

Perakende için Dell'in Cloud Computing Client uç noktalardaki cihazların yönetimi, bulut depolama, uygulama barındırma ve bu tür nokta satışı (POS) ve envanter izleme yazılımı gibi perakende sektörü için özel yönelik yönetim araçlarını bir araya getirir. Perakendeciler ayrıca Dell Wyse istemcileri, PowerEdge sunucular ve PowerVault depolama gibi, sistemde kullanılmak üzere şirket içi donanımın diğer Dell teknolojileri birleştirebilirsiniz. Dell hizmet için şu anlık beta durumunda, müşterilerin kabulü ve 2013 yılı sonbaharında mevcut tam sürümü ile, bu yılki fikirlerini hayata geçirecekler.

Kaynak:
Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER