Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Dell Girişim ve Bulut Güvenliğinde Cisco'yu Yenebileceğini Açıkladı 30433043 GÖRÜNTÜLEME

Dell, kimlik yönetimi yetenekleri optimize etmek için güvenlik stratejisi çağrılarında yeni görevler edindi. Bilişim teknolojisi güvenlik pazarında Cisco ile rekabete girebilir. Dell yöneticileri çok yönlü farklı bir yaklaşımla bu şirkete karşı stratejilerini nasıl uygulayacaklarını söylüyorlar.

Bu söylemlere bazı güçlü rakipleri HP ve IBM de dahil.

Dell SonicWall ürün yöneticisi Patrick Sweeney, "Cisco büyük bir rakip; ama onlar bizdeki bütüncül bakışı yok." dedi. Bunlarla birlikte güvenlik duvarları pazarlamaktadır, Dell SonicWall bölümünde yönetici direktörü ürün yönetimi ve kimlik yönetimi varlıkları optimize etmek için bir stratejisi açıkladı, diğer güvenlik ürünleri için geçtiğimiz yılın eylül ayında 2.4 milyon dolar vererek Quest Software firmasını satın alma yoluyla kazanmıştı.

Bu alanda Cisco'nun tek rakibi Dell değil, diğer HP ve IBM gibi büyük firmalar da bulunuyor.

Quest şimdi Dell Yazılım Grubu parçasına dahil. Dell kimlik ve erişim yönetimi yazılımı da dahil olmak üzere yeni ürünler getiriyor. BT ve güvenlik içi bölümlerde yeni başlayanlar için veya farklı türden güvenlik çalışmalarıyla Dell güvenlik hizmetlerine yardımcı olabilir.

Dell Quest ürün pazarlama direktörü Bill Evans, Dell'in kablosuz veya sabit yönde, cihazlarının her türlü "gömülü güvenlik kavramını" ilerletmek için gelişme kaydettiğini vurguladı. Böylece kurumsal olarak kolaylıkla erişim ve kimlik yönetimi için istediğiniz politikaları ve kontroller kurabilir.

Bununla beraber Bill Evans, "Quest denetim ve aktivitesi izleme yeteneklerini işletmeler veya bulut hizmetleri tarafından kullanılabilir, bu bizim kullanıcı etkinliğini izlememiz anlamına gelir. Cisco bu iş kimliğine sahip değil." dedi.

Ayrıca Dell başka yollarla güvenlik çabalarını birleştiriyor. Dell SecureWorks güvenlik hizmeti kurumsal müşteriler için tehditler izler.

Şimdi Dell, müşterileri için hem SonicWALL güvenlik duvarını veriyor hemde kendi güvenliklerini merkezleri tarafından yönetim için etkin kılıyor. Orada bulunan ürün müdürü James Brooks'un açıklamaları bu yöndeydi.

SecureWorks kurumsal müşterileri korumak için botnet'leri izleme ve siber saldırılarla mücadele uzmanlığına sahiptir. 2011 yılında Dell tarafından satın alınmıştı. Satın alma sebebi olarak farklı servisler üzerinde çalışmaktı.

Patrick Sweeney Dell hakkında, "Dünyada sunucu satışlarının 2 numaralı satıcısı olarak kurumsal ve bulut altyapısı tarafında büyük bir varlığı vardır." dedi.

Dell şimdi satışlar üzerinden CIO'lar ve diğer üst düzey yönetimler için uçtan uca güvenlik için düzenlemeler yapmaktadır.

Dell bu kez özel giderli bir döneme giriyor. Dün Dell mali dördüncü çeyrekteki kazancı 530.000.000 $ oldu, bir kâr kaydettiği yönündeki ortak kazanç açıklamada, şirketin kişisel bilgisayar ve mobilite kesimlerinden çift haneli gelir düşüşleri kaydedilmiş, bir yıl önce bu rakam 764.000.000 $ idi.

Dell 2014'te mali rehberlik sağlamayacak. Bu konuda özel gitmesi bekleniyor.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER