Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Cisco Ilk Defa En Iyi 5 Sunucu Satıcısı Listesinde! 37383738 GÖRÜNTÜLEME

Bir araştırma şirketi olan IDC, geçtiğimiz çarşamba günü en iyi 5 sunucu satıcısı listesini açıkladı. Cisco Systems, ilk kez en iyi 5 sunucu satıcıları listesine girdi, dördüncü bir beraberlik Fujitsu ve Oracle ile seviye çizimi yapıldı.

Bu, ağ satıcısı Unified Computing System ile sunucu pazarına dört yıl sonra, tek bir kutu içinde bilgi işlem, ağ ve sanallaştırma kaynaklarını birleştirerek gelen Cisco için sembolik bir zafer oldu.

Bu pazar payına bakılırsa IBM, Hewlett-Packard ve Dell'in gerisinde kalıyor; ama IDC'nin sonuçlarında Cisco sunucuları ciddi bir iş olduğunun başka bir işareti var.

Cisco karşılaştırıldığında Fujitsu için %3,4 ve Oracle için yüzde %4,1 ile , sunucu sistemleri geliri %3,3 ile dördüncü çeyreğinde sona erdi. IDC konu hakkında, bu dördüncü bir istatistik beraberlik içinde üç satıcıları koydu. Cisco'da %51 artış oranı olurken Oracle'ın sunucu işinde 2011 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren %18'lik düşüşle en kötü performansını sergiledi.

IDC açıklamasında, pazarın üst kısmında IBM sunucu satışları %36,5 oranında üst sırada kendini muhafaza ederken, bu sırayı HP %24,8 ve Dell %15.1 ile takip ediyor.

Dördüncü çeyrek sunucu endüstrisi için genel olarak, geçen yıla kıyasla iyi bir eğilim gösterdi. Satışlar 2011 yılının son çeyreğinden itibaren %3,1 yükselerek 14,6 milyar dolar olarak açıklandı. IDC, beş çeyrek içinde sunucu gelirlerinde ilk üç ayda artış olduğunu söyledi.

2011 yılında genel satış 1,9 oranında 51,3 milyar dolar olarak azalmıştı, yılın resmi çok iyi değildi.

Aylık satış artışı x86 sunucuları tarafından oluştu, %4,2 gelir artışı oluşturdu ve high-end sistemlerinde ise %6,4 artış bulunmakta, bunlar geçen Ağustos ayında IBM'in yeni anabilgisayar piyasası sayesinde gerçekleşti.

IDC analisti Jean Bozman, "IBM System z Mainframe platformu 1997 yılından bu yana en yüksek aylık gelirini oluşturdu, çeyrekte pozitif büyüme için yaklaşık 2 milyar dolarlık büyümeyle sunucu pazarında varlığını sürdürüyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Unix sunucu bir çok türlerini içeren orta ölçekli sistemlerde elde edilen gelirler %10 azalma yaşandı.

IDC raporuna göre, aylık sunucu satışları ABD, Asya/Pasifik ve Latin Amerika'da ağırlıklu oldu; ama diğer her yerde zayıf bir satış bulunmakta.

Gartner'da çarşamba günü sunucu pazar payı rakamlarını yayımladı. Cisco sunucu satışlarında Gartner'da da ilk 5'te yer aldı.

Kaynak:
Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER