Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

AVG Güvenlik Yazılımı Windows Sistem Dosyasını Trojan Olarak Algıladı 39913991 GÖRÜNTÜLEME

17.3.2013

Güvenlik

Rserit

Perşembe sabahı AVG güvenlik uygulamaları bir problemle karşılaştı.  Windows'ta wintrust.dll sistem dosyasını Generic32.FJU tipi  bir trojan olarak belirlenmiştir. AVG Forums üzerinde bir çok kullanıcı konu hakkında konuştu ve soruna çözüm aradılar.

Sözde trojan, DLL dosyasına erişmeye çalıştığınız takdirde belirli koşullar altında, anti-virüs yazılımı zararlı olarak nitelendirmektedir. Çözüm virüs imza güncellemesi.

Bu konuda yalnızca Windows XP sistemleri sorundan etkilendi. Kendi sistemlerinden dosya silinmiş olan kullanıcılar artık kendi bigisayarlarını açamaz duruma geldi. Bu durumda, sistem geri yükleme yardımcı olmak için, Rescue CD ile boot edebilir veya C:\Windows\System32\ yoluna wintrust.dll almak için başlangıçta kopyalama yapılabilir .

AVG'ye göre en azından anti-virüs yazılımı otomatik olarak wintrust.dll dosyasını silmedi veya karantinaya almadı. Kullanıcıların da hamlesi mevcut.

Şirket AVG 9 için virüs veritabanı 567 sayısı güncellemeleri ile aynı gün 00:45'te ve mevcut 2013 ile 2012 baskısı için virüs veritabanı 6174 sayısıyla sorunun giderildiğini belirtiyor.

Forumdaki bir Italyan kullanıcı şöyle bir de resim eklemiş, küçük bir kanıt:



Kaynak: AVG Forums

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER