Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Google Science Fair'de Elif Bilgin Finalist Oldu 30783078 GÖRÜNTÜLEME

Elif Bilgin, 16 yaşında. Kendisi bizden biri. Google Science Fair'de finalist oldu. Projesinde muz kabuklarıyla bioplastik üretmekti ve bunu başardı. Elif'in şimdi Türk halkına ihtiyacı var. Elif Bilgin, "wunderkid" yani yetenekli olan gençlerden biri. Kendisi biyoplastik icat etti.

Bu projeyi Mısır'dan Azza Abdel Hamid Faiad ve birkaç kişi daha yapmaya çalışmıştı. Ancak hiçbirisi 16 yaşındaki Elif'inkisi gibi olmadı. Yani Elif'deki gibi öldüllendirilmedi. Yetenekli gencimiz, bu buluşa ikna olduktan sonra biyoplastik buluş üzerinde 2 yıl çalıştı, muz kabukları selüloz veya mevcut organik malzemelerden yapılmış diğer plastikler gibi benzer uygulamalar için kullanılabilir. Mango veya patates de olabilir.

Elif öncelerden bir çok başarısız deneyler aldı. Scientific American onun için "Bilim onu çağırıyor" dedi. Elif'in bu durumu Thomas Edison'u andırdı. Edision, "Başarısız değilim. Sadece işe yaramaz 10,000 yol buldum" demişti.

Kızın azmi onu başarıya götürdü. Scientific American'da yer aldı ki Elif'ten özellikle bahsettiler. Ödül 50,000 $'la birlikte geliyor. Elif'in geliştirdiği proje şu anda Google Bilim Fuarında finale kaldı.

Gel gelelim rekabet oldukça güçlü. Eli haricinde 14 genç bilim adamları var. Google'ın bu eylemi bilimde çevre, sağlık ve kaynak sorunlarında öğrencilerin ödüllendirilmesi için tasarlanıldı.

Elif bu konuda, muz kabuklu biyoplastikin elektrik kablolarını izole edeceğini veya kozmetik protezleri için kullanılacağını, petrol bazlı plastik üretiminde neden olan kirliliği azaltmaya yardımcı olacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Elif aynı zamanda yabancı basına da yansıdı. Illume Magazine, Big Think gibi yerlerde Elif Bilgin hakkında haberler yapılmış. Ayrıca Elif ile yapılan bir röportaj da bulunuyor. Yine yabancı basın üzerinden ulaşabildiğimiz bu röportaja The World üzerinde rastladık, buradan ulaşabilirsiniz.

Başında da söylemiştik, Elif'in Türk halkına ihtiyacı var. Oylarınızı Google Science Fair üzerinden Elif'e verebilirsiniz. Oy alanına buradan ulaşabilirsiniz.
Elif'in proje özeti burada yer alıyor.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER