Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Hacker Çetesi Bankadan 1.3 Milyon Euro Çaldı 37023702 GÖRÜNTÜLEME

27.9.2013

Güvenlik

Rserit

Sekiz kişilik hacker çetesi Barclays Bankasından 1.3 milyon euroyu oldukça pratik bir yöntemle çaldı. Metropolitan Polis Merkezi yetkililerinin bildirdiğine göre içinde 3G router bulunan, KVM adında klavye, mouse, görüntü ileten cihazı Londranın kuzeyindeki bir Barclays şubesine yerleştirdiler.

Çete üyelerinin bu cihazları şubeye sokmak için IT ekibinden kişiler gibi davranarak sosyal mühendislik uyguladığı da belirtiliyor. Sonrasında 3G çalıştıran KVM cihazına uzaktan bağlanan çete üyeleri izinsiz transferleri gerçekleştiriyor.

Çetenin 1.3 milyon euronun yanı sıra hatırı sayılır miktarda kredi kartı, kişisel bilgiyi de ele geçirdiği biliniyor. Üstelik tüm bunlar milyonlarca dolar yatırılan firewall, IPS, antivirus sistemlerine sahip bankanın tüm güvenlik önlemlerini atlatacak 300 dolar değerinde bir donanım ile gerçekleştiriliyor.

Bu noktada tekrar akıllara gelen şey kurumların bilgi güvenliği yatırımlarını ürünlerden çok, penetrasyon testi süreçleri ve sosyal mühendislik gibi saldırılara karşı yapmaları gerektiği.


KVM cihazı

Kaynak: Terra Medusa

YORUMLAR (1)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER