Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Cisco Web Video Konferansını Arttırmak Için Ücretsiz Yazılım Yayınlayacak 37433743 GÖRÜNTÜLEME

Cisco, açık kaynak olarak H.264 standartına bağlı bir codec yayınlayacak. Web video konferansı web tarayıcılara uygun, yaygın olarak kullanılan teknoloji haline getirmek için Cisco Systems'in bu teknolojisi yardımcı olacaktır. Uygulama ücretsiz ve açık kaynak olacaktır ki bu geliştirilebilir.

Cisco, geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı açıklamada H.264 standardına dayanan codeci yapmayı planladıklarını duyurdu. Yine o gün, bu teknolojiyi Mozilla Firefox için de eklenebileceğini söyledi.

H.264 yaygın olarak Cisco ve diğer satıcılar tarafından kullanılan gerçek zamanlı video standartıdır. Teknolojinin lisansı MPEG LAG. şirketine aittir. Bu işi için bu firmaya telif ödemeleri gerekecektir. Çünkü büyük tarayıcılar bu teknolojinin yerli bir parçası değil. Telif ödemesi aslında tarayıcıların H.264'ü kullanabilmesi için yapılacaktır. 

Nemertes Research analisti Irwin Lazar, "Büyük video konferans platformları ile çalışan tarayıcılarda yerli codec olmadan, kullanıcıların video sohbeti yapmadan önce plug-in ya da uygulama indirmek zorunda." olduğunu söyledi.

Lazar, bunun genellikle yeni yazılımın güvenlik ayarlarıyla ilgili olduğunu, ayrıca zaman içinde yazılımın güncelleştirmelerinin de yüklenmesi gerektiğini, Google Chrome tarayıcısının ücretsiz olarak kendisinde VP8 video codec içerdiğini ancak Microsoft, Apple ve Mozilla'nın VP8'i yönettiğini belirtti.

Cisco, temiz yoldan H.264'i WebRTC'e (HTML5'in bir multimedya özelliği) aktarmayı istiyor.

Internet Engineering Task Force, British Columbia'da Vancouver şehrindeki bir toplantıda önümüzdeki hafta WebRTC için bir video codec seçmeyi planlanıyor.

--

Sizlere örnek bir video konferans diyagramı göstermek gerekirse:




Kaynak:
Network World

YORUMLAR (1)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER