Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Oracle Yazılım Tanımlı Ağ için Corente'yi Satın Alıyor 28952895 GÖRÜNTÜLEME

Müşterilerine daha iyi hizmet vermek için Oracle, Corente firmasını satın alıyor. Bu firma WAN için SDN (software defined network / yazılım tanımlı ağ) teknoloji üreticisidir. Cisco ve IBM gibi rakip firmalara karşı atılan bir adım gibi. Anlaşma şartlarının yılın başlarında tamamlanması bekleniyor.

Oracle açıklamasına göre, Corente ile WAN için kurumsal veri merkezlerinin LAN'a (yerel alan ağları) kadar uzanan ağ sanallaştırma ürünleri paketi olacak.

Oracle Kurumsal Baş Mimar Edward Screven, "Oracle müşterilerinin veri merkezlerini ve küresel ağlara yayılan alanlarına çözümleri gerekiyor. Şirketlere kolay ve güvenli bir küresel yerlerden uygulamaları ve bulut hizmetleri sunmak mümkün olacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

Şirketler bir karışık (hybrid) moda uygulamaları dağıtmak istiyorlar, bunu bulut hizmetlerine bağlı kurum için uygulamaları ile yapmak istiyorlar. Oracle salı günü yayımlanan bir SSS belgesinde bunu belirtti. Corente teknolojileri bu işi çok daha kolay yapabilir, Oracle'a göre pahalı ve zor bir iştir.

Corente ürünlerinde SSS'da yazılanda Bulut Hizmetleri Borsasına göre "kamu veya özel bulut veri merkezleri ve IP ağı üzerinde herhangi bir yer arasında güvenilir ağ hizmetleri kurar" olduğu belirtilmiş.

Ayrıca Ağ Geçidi Servisleri(Services Gateway), özel ağlar için güvenli bitiş noktaları oluşturan sanal bir cihaz sunuyor.Genel olarak Corente, anlaşmada bulut hizmetleri için bir teknoloji yığını, satıcılarının özellikle cloud computing için bir one-stop shop olarak kendini konumlandırmak için Oracle'ın çabalarını yansıtmaktadır.

Geçen yıl Oracle, uzun vadede Oracle teknolojisini kullanarak taahhüt eden sektörün en büyük saf bulut yazılım satıcıları ikinci şirketi olan Salesforce.com ile bir yüksek profilli anlaşma imzaladı.

Corente müşterileri British Telecom içerir ve kendi web sitesine göre, IBM, VMware, Cisco, Hewlett-Packard, Dell ve Microsoft ile ortaklığa girmiştir.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER