Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2016 28202820 GÖRÜNTÜLEME

Her yıl bir yenisini farklı üniversitelerde gördüğümüz LKD'nin önderliğinde yapılan Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2016'ya dair detaylar açıklandı. Salon detayları ve programı web sayfalarından görebilmek mümkün. Açık kaynak dünyasına dair güzel ve detaylı bilgileri bu etkinlikte öğrenebiliriz.



Etkinlik bu yıl Istanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıllara ait bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik hakkında:




Google, IBM, Yahoo, Amazon gibi devasa iş operasyonlarını başta GNU/Linux işletim sistemi olmak üzere özgür ve açık kodlu yazılımlara emanet eden şirketlerin yanısıra, araştırma geliştirme çalışmalarını özgür ve açık platformda sürdüren dünya çapında üniversiteler de göstermektedir ki özgür ve açık kodlu yazılımlar ticaretin ve inovasyonun ötesinde geleceğe yönelik öncü teknolojilerin de sağlam zemini teşkil etmektedir.

Özgür ve açık kodlu yazılım dünyası, ortaya koyduğu kısa vadeli teknolojik ve maddi avantajlara ek olarak çok önemli bir amaca daha hizmet etmektedir: teknolojiyi, bilimi inceleyip, araştırıp anlamak ve çok daha iyisini geliştirmek isteyen zihinler için değeri para ile ölçülemeyecek bir fırsatlar ve kaynaklar havuzunu beslemek ve yeni nesilleri üretkenliğe, paylaşımcılığa teşvik etmek.

Günümüzde çoğu kişi tarafından sorulan temel soru “özgür yazılımlara geçmeli miyiz?” sorusu değildir. Artık “hangi özgür ve açık kodlu yazılım kombinasyonlarını ne tür işlerde kullanabiliriz?”, “geliştirdiğimiz özgür yazılım için ne tür bir iş modelini hedeflemeliyiz?”, “hedeflediğimiz özgür yazılımlar için en iyi eğitimleri nasıl alabilir yahut verebiliriz?” gibi pratik sorular gündemdedir. Bilgi işlem dünyasının amacı artık düşük maliyetli, güvenilir, açık standartlarla uyumlu ve ticari dalgalanmalar ile krizlere dayanıklı sistemleri tasarlamak, bunları olabildiğince yaygınlaştırmaktır.

Bu amaca katkıda bulunmak için gerçekleştirilmekte olan etkinlikler 15. yılını kutluyor.



Etkinlik programına buradan bakabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER