Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Debian, Red Hat ve CentOS Stack Clash açığı için güncelleme yayınladı 23142314 GÖRÜNTÜLEME

23.6.2017

Güvenlik

Rserit

Red Hat, Debian ve CentOS, yakın zamanda keşfedilen "Stack Clash" Linux açıklarını çekirdek paketlerinde desteklenen işletim sistemleri için eklediklerini açıkladı.

Qualys Research Labs, Stack Clash adında bir Linux çekirdeği kusurunun bulunduğunu bildirdikten hemen sonra, bir saldırganın yamalı bir makine üzerinde kendi ayrıcalıklarını tırmanmasına izin verebilir; Red Hat, Debian ve Canonical gibi Linux şirketleri, desteklenen OS'leri için yeni çekirdek güvenlik güncelleştirmeleri duyurdu.

Ubuntu kullanıcıları da Stack Clash güvenlik açığına karşı korunuyorlar.Canonical, Ubuntu 17.04, Ubuntu 16.10, Ubuntu 16.04 LTS ve Ubuntu 14.04 LTS gibi desteklenen tüm Ubuntu Linux işletim sistemlerinin güncellenmiş çekirdeklerini yayınladıklarını bildirdi ve şimdi Debian için Debian Jessie (sürüm 3.16 için çekirdek güncelleştirmeleri yayımladı .43-2 + deb8u1) ve son zamanlarda yayımlanan Debian GNU / Linux 9 "Stretch" (sürüm 4.9.30-2 + ​​deb9u1), kurulumlarını güncellemek için on üç güvenlik açığı düzeltildi.

Öbür tarafta, Red Hat, Red Hat Enterprise Linux Desktop 7, Red Hat Enterprise Linux Server 7, Red Hat Enterprise Linux Workstation 7.3, Red Hat Enterprise Linux Server TUS'un çekirdek paketlerinde Stack Clash güvenlik açığının eklendiğini açıkladı. 7.3 ve Red Hat Enterprise Linux HPC Node 7 işletim sistemlerinde olduğu gibi, CentOS 7 kullanıcılarının da güncellenmiş çekirdeği (sürüm 3.10.0-514.21.2.el7) yayınlandı. Tüm kullanıcıların kurulumlarını mümkün olan en kısa sürede güncellemesi isteniyor!

Kaynak:
Softpedia, Debian, Qualys

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER