Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

NVIDIA Virtual Workstation Yazılımını Başlatıyor 17851785 GÖRÜNTÜLEME

GPU'larından güç alan virtual workstation yazılımıyla NVIDIA, daha fazla workstation makinelere yüksek performanslı bilgi işlem gücü sunmak istiyor. Şirket yazılımı NVIDIA Quadro Virtual Data Center Workstation Software veya Quadro vDWS olarak başlatıyor. Yazılım, herhangi bir iş istasyonunu veya yüksek performanslı bilgi işlem uygulamasını veri merkezinden bir dizüstü bilgisayara veya sanal iş istasyonuna aktarır. NVIDIA'nın bahsi, daha çok kurumsal işyükünün yoğun hesaplamalı mimari ve GPU'lara ihtiyaç duyacağı yönünde.

Quadro vDWS, dağınık mimariyi kapsayacak şekilde çok daha yoğun uygulamalar sağlayacaktır. NVIDIA, sanal masaüstleri arkasındaki yaklaşımı benimsemiş ve 3D işleme, sanal gerçeklik, simülasyonlar ve mühendislik gibi endüstrilerdeki derin öğrenme için kullanılan üst düzey teknolojilere uygulamayı hedefliyor. NVIDIA'ya göre Quadro vDWS, şirketin Pascal mimarisinde çalışır ve şunları sağlar:

- Büyük modeller için 24 GB'a kadar GPU belleği ile 3D tasarımlar,
- Nvidia'nın önceki GPU mimarisinin grafik performansını ikiye katlar,
- Tasarım simülasyonları için birleşik grafikler ve hesaplama iş akışları sunar,
- Linux sanal iş istasyonu kullanıcıları için performans geliştirmeleri sağlar.

Ayrıca NVIDIA, Grid Virtual CPU'ları güncelledi. Şirket Grid sistemini en son Tesla GPU'larıyla güncelledi. Sanal masaüstü için güncelleme şunları içeriyor:

- Tesla P40 ile sanal masaüstü profillerinde 24 instance oluşturabilirsiniz.
- Ana bilgisayarda vGPU görünürlüğü ve uygulama izleme araçları geliştirildi.
- BT departmanlarının kaynakları kullanıcılara tahsis etmesine yardımcı olan, zaman gecikmesini azaltan ve kullanıcı deneyimini geliştiren bir kaynak scheduler.

NVIDIA'nın sanal masaüstü ve iş istasyonu donanımları artık Cisco, Citrix, Dell, HPE, IBM, Lenovo ve VMware gibi sunuculardaki sistemler aracılığıyla sağlanıyor. Bazı özellikler 1 Eylül'de başlayacak.

Kaynak: ZDnet

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER