Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

VMware vCenter Server Windows'a Desteğini Bitiriyor 19531953 GÖRÜNTÜLEME

VMware, Windows için vCenter Server'ı, vSphere'in sonraki sümüyle (güncelleme değil dikkat, sürümü) desteğini bırakmayı planlıyor. VSphere'ın bir sonraki sürümü, Windows için vCenter Server'ın kullanıma sunulacağı terminal sürümü olacak.

VCenter Server Appliance (VCSA)
, vSphere 5.0'ın piyasaya sürülmesiyle birlikte piyasaya çıktı ve o zamandan beri vCenter Server için kesin dağıtım modeli haline geldi. VMware, bir süre için Windows dağıtımında cihaz dağıtım modelinin avantajlarını duyurdu. VSphere 6.5 ve daha sonra vSphere 6.5 Update 1 ile VCSA, bir vSphere ortamının temel yapı taşı haline geldi.

VCSA ile VMware, vCenter Server uygulaması, temel işletim sistemi (Photon OS) ve veritabanı (vPostgres) da dahil olmak üzere tüm vCenter Server yığını için destek sağlayabilir. Bunu yaparak VMware, müşterilerine güncellemeler, güvenlik yamaları ve destek için tek bir kaynağı olduğu sürece en çok ilgilenenlere odaklanmalarını sağlayabilir. VCSA modeli, vCenter Server dağıtımı ve yaşam döngüsü yönetimi için yalnızca daha iyi bir modeldir.

Paketleme uygulamaları, müşterilerin altyapı yerine iş yüklerine ve uygulamalarına daha fazla odaklanmalarına olanak tanıyan dağıtım ve işlemleri basitleştirir. Bakım görevleri ve kesintiler en aza indirgenmiştir, çünkü genel amaçlı bir işletim sistemiyle aylık yama sürelerine bir bağımlılık yoktur. Henüz VCSA'ya geçiş yapmamış müşteriler, vSphere'in bir sonraki numaralı sürümü Windows için vCenter Server'ın terminal sürümü olacaklarından mümkün olan en kısa sürede geçişlerini planlamaya başlamalıdır. Windows için vCenter Server, bir sonraki sürümden sonra kullanılamayacaktır.

Migration için yükseltme işlemleriniz sırasında Windows'ta vCenter Server'dan VCSA'ya geçişi yapmanıza yardımcı olacak bir migration tool var. Kullanımdan kaldırıldıktan sonra bile standart destek politikaları uygulanacağını unutmayın.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER