Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BÄ°ZE ULAÅžIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Red Hat OpenShift artık Microsoft Azure'da 22592259 GÖRÃœNTÃœLEME

Microsoft ve açık kaynak kodlu yazılım şirketi Red Hat ortaklığını daha fazla firmanın kendi sunucularında ve bulutta kullanmasına yardımcı olmak için genişletti. Bu ortaklık hareketi hybrid bulut modeli kullanan işletmelerin daha çevik hale gelmesine ve dijital dönüşümünü benimsemelerine yardımcı olmak için tasarlandı, bu nedenle müşterilerine daha iyi hizmet verebiliyorlar. Geliştiricilere kendi sistem yöneticileri ve kullanıcı gruplarıyla uygulamaları çalıştırmak için ayrı bir alan sağlar.

Microsoft ve Red Hat şimdi Red Hat OpenShift Container Platformu, Microsoft Azure'de Red Hat OpenShift ve Red Hat Enterprise Linux ve OpenShift'de SQL Server üzerinde Windows Server containers için yerel destek sağladığını açıkladı. RedHat bunu Twitter hesaplarından da duyurdu.

Microsoft'un Azure Mimarı John Gossman, "Microsoft ve Red Hat, kurumsal müşterilere, bulut-yerli bir dünyada çalışmaya başladıkça işletmelerini modernleştirmek için ihtiyaç duydukları karma bulut çözümlerini getirme konusundaki taahhüdümüzle uyumludur. Bugün, bu taahhüdümüzü genişletiyoruz, çünkü yapıların benimsenmesini kolaylaştıran ve müşterilerin hybrid bulut stratejilerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olan tamamen birlikte çalışabilir çözümler getirmek için güçleri bir araya getiriyoruz." dedi. Ortaklık genişletmenin bir parçası olarak Red Hat OpenShift, açık kaynak kodlu Kubernetes projesinden, Linux ve Windows Server containers iş yüklerini tek bir platformda karma bir bulut üzerinde destekleyen ilk konteyner uygulama platformu olacak. Bu, 2018 baharında bir "teknoloji önizlemesi" olarak bulunması bekleniyor.

Red Hat tarafından yönetilen bulut hizmeti bir konteyner platformu olan Red Hat OpenShift Dedicated, Microsoft'un Bulut Hizmeti olan Azure'de sunulacak. Bu hareket, BT ekiplerinin bulut tabanlı uygulamalar ve konteynerlerle ilişkili altyapıyı kolayca yönetmelerine olanak tanımakta ve şirketlerin mikro yönetilebilir kaynaklardan ziyade büyümelerine yardımcı olmak için onları boşaltmaktadır. Microsoft Azure'ye özel Red Hat OpenShift'in önümüzdeki yılın başında kullanıma sunulması bekleniyor.

Iki şirket de şirketlerin kendi bünyesinde sunucularda bulut bilgi işleminin avantajlarından yararlanmalarını sağlayan bir Microsoft hizmeti olan Azure Stack'te Red Hat Enterprise Linux iş yükleri için destek sağlamayı planlıyor. Son olarak, Microsoft ve Red Hat, Red Hat Enterprise Linux ve OpenShift'de dünyanın önde gelen ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri olan Linux için SQL Server kurmayı planlıyor.

 

BÄ°R YORUM YAZIN


BENZER HABERLER