Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Amazon ve Microsoft Ses Asistanları Birbirleriyle Konuşacak 16801680 GÖRÜNTÜLEME

Yapay akıllı ses asistanlarının geleceğe egemen olacağı aşikar. Kullanıcı arayüzünde internet kullanıcılarının istediği şeye yönlendirecekleri bilinen bir gerçek. Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Amazon CEO'su Jeff Bezos'u bugün birbirleriyle bağlantı teşkil edeceğini açıkladı. Bu bağlantı, bu yıl belirtilmemiş bir noktada, son kullanıcının Alexa ses asistanı kullanıcısına Microsoft'un Cortana ses asistanından bunu yapmalarını istemek üzere çağırmalarını isteyecek şeyler içeriyor.

Microsoft'un CEO'su Quoth Satya Nadella: "Cortana'nın müşterilerimiz için her yerde ve herhangi bir cihazda kullanılabilmesi sağlanması bizim için önemli bir önceliğe sahip. Cortana'nın bilgisini, Office 365 entegrasyonunu, taahhütlerini ve hatırlatıcılarını Alexa'ya getirmek bu amaca yönelik atılmış büyük bir adımdır "dedi.

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos: "Dünya büyük ve çok yönlü. Her biri farklı veri takımlarına ve farklı uzmanlık alanlarına sahip çok sayıda başarılı yapay akıllı aracı olacaktır. Birlikte, onların güçlü yönleri birbirlerini tamamlayacak ve müşterilere daha zengin ve daha yararlı bir deneyim sunacaklardır. Eko sahiplerinin Cortana'ya kolay erişmesi harika "dedi.

Alexa müşterileri, Cortana'nın toplantı hazırlığı veya iş takvimlerine erişme, evinize dönerken çiçekler toplamayı veya iş e-postanızı okumayı hatırlatarak sadece sesinizi kullanarak Cortana'nın benzersiz özelliklerine erişebilecek. Benzer şekilde, Cortana müşterileri, Alexa'dan akıllı ev cihazlarını kontrol etmesini, Amazon.com'da alışveriş yapmasını, üçüncü taraf geliştiricilerin oluşturduğu 20.000'den fazla becerinin çoğuyla etkileşime girmesini ve daha pek çok şeyden yararlanmasını isteyebilir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey, bir ses asistanının başka birini çağırması ne kadar beceriksiz olduğunun dışında - Cortana ve Alexa'nın çok farklı alanlarda oynamasıdır: Biri verimlilik ve işletme kullanıcısı odaklı, diğeri ise e-ticaret / eğlence ve tüketici odaklı olmaktır.

Kaynak: TechCruch

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER