Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Dell Müşterilerine Spectre BIOS Güncellemelerini Kurmamalarını Belirtiyor 18141814 GÖRÜNTÜLEME

25.1.2018

Donanım

Rserit

Dell, Meltdown ve Spectre güncelleme fiyaskolarına katılan en son şirkettir. Müşterilerine Spectre varyant 2 güvenlik açığına yönelik en yeni güvenlik düzeltme eklerini yüklememelerini tavsiye etmek için bir gönderi yayınlamıştır.

Dell, sorunun Intel tarafından gönderilen ve kendi yeniden başlatma sorunlarına ve sistemin donmasına neden olabilecek kendi bellenim güncellemelerine dahil edilmiş güvenlik güncelleştirmelerinde bulunduğunu söylüyor. "Intel, Spectre (Variant 2) adresine gönderilen BIOS güncellemelerinde bulunan mikrokod ile CVE-2017-5715'te" yeniden başlatma sorunları ve öngörülemeyen sistem davranışı ile ilgili yeni yönergeler bildirildi. Dell, tüm müşterilerin şu anda Spectre (Variant 2) güvenlik açığı için BIOS güncelleştirmesini dağıtmamaları önerisinde bulunmaktadır. Etkilenen BIOS güncellemelerini destek sayfalarımızdan kaldırdık ve Intel ile birlikte yeni bir mikrokod içeren yeni bir BIOS güncellemesi yaptık diyorlar.

Işletim sistemi düzeltme ekleri beklendiği gibi çalışıyor. Dell'in söylediğine göre, Spectre (Variant 1) ve Meltdown (Variant 3) güncellemeleri söz konusu debug'lardan etkilenmez ve kullanıcıların işletim sistemi düzeltme eklerini mümkün olan en kısa sürede kurmaları önerilir.

Bu arada firma, kullanıcılara bilinmeyen ve güvenilmeyen kaynaklardan gelen sitelerden ve içerikten uzak durmak gibi tipik güvenlik uygulamalarını uygulamasını öneriyor.

Dell EMC, "Gelecekteki herhangi bir güncelleme uygulanana kadar bu analiz yöntemlerinin olası istismar edilmesine karşı koruma sağlamak için müşterilerin malware koruması, güvenlik açısından en iyi uygulamalarını izlemelerini öneriyor. Bu uygulamalar, yazılım güncellemelerini derhal kabul etmeyi, tanınmayan bağlantıları ve web sitelerinden kaçınmayı ve güvenli parola protokollerini izlemeyi içeriyor "dedi.

Dell bu konu hakkında performansı olumsuz etkilenecek aygıtların tam listesi, etkilenen BIOS sürümü ve müşterilerin indirmeyi düşünen önceki BIOS sürümüyle ilgili döküman yayınladı.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER