Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

NVIDIA Deep Learning AI ile Videolara Slow Motion Yöntemi Geliştirdi 17831783 GÖRÜNTÜLEME

1.7.2018

Donanım

Rserit

NVIDIA'dan araştırmacılar, 30-saniyede bir videodan yüksek kaliteli ağır çekim videoları üretebilen, bunu yapmayı amaçlayan son teknoloji ürünü yöntemlerden daha iyi performans gösteren, derin bir öğrenmeye dayalı bir sistem geliştirdi. Araştırmacılar çalışmalarını Utah Salt Lake City'deki Bilgisayarlı Görüntü ve Örüntü Tanıma (CVPR) konferansında sundular.

Araştırmacılar makalelerinde, "Hayatınızda çok hareketli anlar var, çünkü ağır çekimde bir kamerayla kayıt yapmak isteyebilirsiniz çünkü gözlerinizle net bir şekilde görmek zor: Ilk kez bir bebek yürürken, zor bir kaykay hilesi, bir topu yakalayan bir köpek gibi" diyerek bu anları belirttiler. Ekip, "Bir cep telefonuyla saniyede 240 karelik video çekmek mümkün olsa da, her şeyi yüksek kare hızlarında kaydetmek, büyük anıları gerektirdiği ve mobil cihazlar için güç yoğun olduğu için pratik değildir" dedi.

Bu yeni araştırma ile kullanıcılar kayıtları aldıktan sonra yavaşlatabilirler.

NVIDIA Tesla V100 GPU'ları ve cuDNN hızlandırılmış PyTorch derin öğrenme çerçevesini kullanarak ekip, sistemlerini saniyede 240 kare hızında çekilen 11.000'den fazla video ve spor etkinliğinde eğitmiştir. Eğitildikten sonra, konvolüsyonel nöral ağ ekstra çerçeveleri öngördü.

Ekip, sistemlerinin doğruluğunu onaylamak için ayrı bir veri kümesi kullanmıştır. Sonuç, daha düşük bir kare hızında çekilen videoların daha akıcı ve daha az bulanık görünmesini sağlayabilir. Araştırmacılar, "Bizim yöntemimiz mekansal ve zamansal olarak tutarlı birden çok ara çerçeve oluşturabilir. Çok çerçeveli yaklaşımımız sürekli olarak en son teknoloji tek kare yöntemlerinden daha iyi performans gösteriyor. " dedi.

Araştırmaya buradan gözatabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER