Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

IBM 34 Milyar Dolar Karşılığında Red Hat'i Satın Aldı 12681268 GÖRÜNTÜLEME

31.10.2018

Genel Bilişim

Rserit

Red Hat'ın başkanı ve CEO'su Jim Whitehurst, Red Hat iştirakçileri ile bir çok uluslu bilgi teknolojisi şirketi olan IBM (International Business Machines Corporation) arasında bir anlaşma yapıldığını bildiren bir bildiri yayınladı. IBM, Red Hat'i 34 milyar ABD Doları karşılığında satın aldı. Bu hareketiyle IBM, önde gelen bir hibrit bulut sağlayıcısı oluşturmak istiyorlar.

Jim Whitehurst, "Önümüzde olan fırsatın yüzeyini zorlukla çizdik. Açık kaynak, kurumsal BT'nin geleceğidir. Toplam adreslenebilir pazarımızın 2021 yılına kadar 73 milyar dolar olacağına inanıyoruz. Eğer yazılım dünyayı tüketiyorsa ve dijital dönüşüm gerçekleşiyorsa sektörler arasında gerçekten de açık kaynaklar ana bileşendir" dedi.


25 yılı aşkın tecrübesi ile Red Hat, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) işletim sistemi serileri de dahil olmak üzere geniş ürün kataloğu ile işletmeler için dünyanın önde gelen Açık Kaynak ve Linux tabanlı yazılım çözümleri sağlayıcısıdır. Yalnızca 2017 yılında Red Hat 2,9 milyar ABD doları gelir açıkladı ve şirket 2018 yılında net karı 258,80 milyon ABD doları olduğunu açıkladı.

Red Hat, işletmelerin açık, özel bir IaaS (Hizmet Olarak Altyapı) bulutunu oluşturmasına ve yönetmesine yardımcı olan entegre teknolojiler sağlamasıyla da bilinir. Ancak, IBM'in Red Hat'ı satın alması nedeniyle, Microsoft, Google ve Amazon'u dünyanın bir numaralı bulut sağlayıcısı olma yolunda yenme çabasıyla, Linux şirketini misyonunu önemli ölçüde ölçeklendirmek ve hızlandırmak için destekleyecek.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER