Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

NASA Hacklendi, Çalışanların Bilgileri Çalındı 32323232 GÖRÜNTÜLEME

9.1.2019

Güvenlik

Rserit

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), sunucularından birinin ekim ayında saldırıya uğradığını doğruladı. Erişilen bilgilerde sosyal güvenlik numaraları da dahil olmak üzere çeşitli çalışan detaylarının bilgileri bulunuyor.

18 Aralık 2018 tarihinde yayınlanan bir bildiride NASA, şu anda ayrıntılarından çalışanların bilgilendirdiğini belirtti. Soruşturma çoktan başladı. NASA, sosyal güvenlik numaralarının ve diğer kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin ihlal edilen sunucuda depolandığını söylüyor.

"Olayların keşfedilmesi üzerine NASA siber güvenlik personeli, sunucuları ve içerdiği verileri güvence altına almak için hemen harekete geçti. NASA ve Federal siber güvenlik ortakları, potansiyel veri sızıntısının kapsamını belirlemek ve potansiyel olarak etkilenen bireyleri belirlemek için sunucuları incelemeye devam ediyor" denildi. Öte yandan NASA soruşturmanın zaman alacağını belirtiyor.

Gel gelelim sunucuyu ihlal eden hack grubundan haber yok!

Ajans, herhangi bir misyonun ihlalden etkilendiğine dair hiçbir gösterge olmadığını iddia ediyor ancak bazı çalışanların bilgisayar korsanların saldırılarına maruz kaldığını bildirmek için tüm çalışanlara ulaşıyor.

Ajans raporuna göre, "Gemiye alınan, acenteden ayrılan ve / veya merkezler arasında Temmuz 2006 - Ekim 2018 tarihleri arasında transfer edilen NASA Sivil Hizmet çalışanları bu saldırıdan etkilenmiş olabilir" deniliyor.

Bu noktada, sunucunun nasıl ihlal edildiğine veya olayın arkasında hangi bilgisayar gruplarının olabileceğine dair hiçbir ayrıntı yoktur. Ajansın bu soruşturmanın biraz zaman almasını beklediği göz önüne alındığında, NASA tarafından verilen "üst düzey" yetkileri aktif olarak kullanarak önümüzdeki haftalarda daha detaylı bilgileri paylaşacaklar.

Kaynak: Softpedia

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER