Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Linux/UNIX için 10 HTML Editör

Merhabalar.
Linux üzerinde kullanacağımız bir not defteri dahi HTML'i bilen birisi için çok yardımcı olacaktır. Ancak birçok HTML editörü de var. Depolarda mevcut. Bunları sizler için derleyip aşağıdaki gibi sunuyorum.

1. Aptana Studio

Linux üzerinde Dreamweaver'in alternatifi olarak bilinir. Dreamweaver ile eşdeğer özellikleri taşır. Birçok eklentisiyle fazladan özellikleri barındırabilir. HTML ve JavaScript rahatlıkla geliştirilebilir. Taslak olarak size görüntüleme sunuyor.



Web sayfası: Aptana Studio

2. NetBeans

Güçlü web uygulamaları için yardımcı olan bir Java IDE'sidir. Diğerleri gibi farklı web editörüdür. Çarpıcı özelliği, büyük platformlarda çalışan insanlar için IDE sürüm kontrolü yapar.



Web sayfası: NetBeans

3. Komodo Edit

Piyasada bulunan belkide en iyi ücretsiz XML editörü. HTML ve CSS gelişimi için de birçok özelliği var. Bunun yanında diğer dil uzantılarına da sahip. Komodo Edit ve Komodo IDE versiyonları var.



Web sayfası: Komodo Edit

4. Screem

Çok yönlü bir HTML web sayfası editörü, aynı zamanda XML editörüdür. Doctype, kullanılanları tanımak için buna dayalı etiketler kullanır. Içerisinde çeşitli sihirbazlar vardır.



Web sitesi:
Screem

5. Bluefish

Linux için tam özellikli bir web editörüdür. Aynı zamanda Windows ve Macintosh için versiyonları da vardır. Kod duyarlı yazı denetimi, farklı dillerde bir dizi (HTML, PHP, CSS gibi) otomatik tanımlar. Proje yönetimi ve otomatik kaydetme gibi özellikleri de var.



Web sitesi: Bluefish

6. Eclipse

Farklı dillerde, farklı platformlarda kodlama yapılabilir. Birçok dilde uygulama yapan kişiler için ideal. Sizlere yalnızca uygun plug-in bulması kalıyor. Ardından düzenleme işlemleri yapılabilir. Eclipse plug-inlerle gelişir. Java, JavaScript, PHP gibi dillerde kullanılır.



Web sitesi: Eclipse

7. KompoZer

Web dosya yönetimi ve kolay kullanımlı WESIWYG web sayfalarını düzenleyen komple bir web tasarım sistemidir.



Web sayfası: KompoZer

8. Amaya

HTML ve W3C editörüdür. Bir web tarayıcısı gibi davranabilir. Belgeselerinizi SAD ağazında gösterir. Diğerleri kadar iddialıdır.



Web sitesi: Amaya

9. Nvu

Büyük bir WYSIWYG editörüdür. XML, CSS destekleri vardır. Dahili doğrulayıcı, renk kodlu XHTML düzenlemeyle birlikte uluslararası desteği vardır.



Web sitesi: Nvu

10. SeaMonkey

Mozilla eklentisidir. Internet uygulama paketi. Web sayfası editörüdür. Web tarayıcısı, e-posta, haber grubu istemcisi ve IRC sohbet istemcisi ile birlikte geliyor. SeaMonkey diğerlerine göre daha hızlıdır çünkü dahili bir tarayıcı ile geliyor, bu sayede hızlı test yapılıyor.



Web sitesi: SeaMonkey

Daha fazla elbet olabilir. Yaygın olarak kullanılan editörler bunlar. Aralarında en fazla Bluefish ve Aptana Studio kullandım. Hatta Aptana hakkında burada kurulum anlatmıştım.

Sizlerin de böyle deneyim yaşamanız gerekebilir. Seçim sizin.

Kolay gelsin,
Recep.

Developer.


 
Efekan
Öğrenci
       
 17  
 13

Ellerine sağlık güzel bilgiler için sayın Rserit.

Boulevard of Broken Dreams.