Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

MySQL veritabanı yöneticileri için en iyi 5 açık kaynak araçlar

MySQL ortamında CLI ve web admin, SQL sorguları, şema taşıma ve çoğaltma ve kurtarma işlemlerini geliştirmek için bu mükemmel araçlara işinize yarayabilir.

Veritabanı yöneticileri (DBA'lar) için, veri tabanları hemen hemen her uygulamanın başarılı bir şekilde çalışması için merkezi bir noktadır. DBA'lar bir kuruluşun verisinden sorumlu olduğundan, veritabanı yönetim sürecini hızlandırmaya ve günlük bakım görevlerini kolaylaştırmaya yardımcı olan güvenilir araçları bulmaları zorunludur. DBA'ların sistemlerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için iyi araçlar gerekir.

Peki, MySQL yöneticileri için güvenilir araçlar nelerdir? Burada, MySQL yöneticileri için en iyi beş açık kaynak aracı paylaşıyoruz.

Mycli
Mycli projesi MySQL komut satırı otomatik tamamlama ve sözdizimi vurgulama sağlar. Yöneticiler için en popüler MySQL araçlarından biridir.

Atlama barındırıcıları ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik kısıtlamaları birçok MySQL DBA'ya komut satırından yalnızca sistemlerine erişebilmelerini sağlar. Bu gibi durumlarda, MySQL Workbench, Monyog ve diğerleri gibi sevilen GUI araçları bir seçenek değildir.

Komut satırında, çoğu zaman karanlık bir terminal dünyasında harcanmaktadır. Dolayısıyla Mycli ile ilgili en iyi şeylerden biri sözdizimini vurgulamanın zenginliğidir. Bu, örneğin işlevleri ve operatörleri WHERE yan tümcelerinde sorgu dizelerinden görsel olarak ayırmanızı sağlar. Kısa, tek satırlı bir sorgu için bu çok fazla olmayabilir, ancak birkaç tablodan daha fazla JOIN işlemi gerçekleştiren sorgularla çalışırken bir oyun değiştirici haline gelir. Dizine eklenmiş sütunları kullanarak JOIN yapıyor muyum? WHERE yan tümcelerinde ön joker karakterler kullanarak filtreleme yapıyor muyum? Mycli, çok satırlı sorguları ve sözdizimini vurgulamayı destekler; bu, sorguları gözden geçirirken veya iyileştirirken en çok önemli olan bölümlerde yer alabileceğiniz anlamına gelir. Bir dizi renk düzenini vurgulayan sözdiziminden birini seçebilir veya kendiniz yaratabilirsiniz.

Mycli'nin diğer özelliği akıllı tamamlanma özelliğidir. Bu, tablo ve sütun adlarını yalnızca ilk birkaç karakter girerek içeriğe duyarlı bir listeden seçmenizi sağlar.




Gh-ost

Gh-ost, geçiş işlemini doğrudan ana makineye (köleli olup olmadığına), ana makinenin binlog_format = ROW olaylarını okumaya ve ardından gölge tablosuna yeniden uyguladığınız alternatif bir mod sunar.

Taşıma işlemini yalnızca eşlemeyi etkilemeden çoğaltmada çalıştırmak için son bir seçenek var, böylece geçiş işlemi sınanabilir veya geçerliliğini değiştirebilirsiniz.

Semanızın FK'sı varsa, Gh-ost'un bu yapılandırmayı desteklenmediğinden, temiz şekilde çalışmayabileceğini unutmayın.



PhpMyAdmin
MySQL araçları arasında en uzun ve en olgun projelerden birisi, MySQL'i web üzerinden yönetmek için kullanılan saygıdeğer PhpMyAdmin aracıdır. phpMyAdmin, DBA'nın MySQL veritabanı nesnelerine göz atmasına ve bunları değiştirmesine izin verir: veritabanları, tablolar, görünümler, alanlar ve dizinler. Bir düzineden fazla biçimi kullanarak veri dışa aktarma, MySQL kullanıcılarını ve ayrıcalıklarını değiştirme ve geçici sorguları yürütme seçenekleri var.



SQLCheck
SQL anti-pattern sorguları yavaşlatabilir, ancak deneyimli DBA'lar ve geliştiricilerin genellikle onları tanımlamak ve çözmek için kod üzerinde çalışması gerekir. Sqlcheck Joy Arulraj'ın, Bill Karwin'in "SQL Anti-Patterns: Veritabanı Programlamanın Tuzaklarından Kaçınması" kitabını kodlamak için gösterdiği çabaları yansıtıyor. Karwin, dört anti-pattern kategorisini tanımlar:

Logical database design
Physical database design
Query
Application development



Orchestrator
Orchestrator yüksek kullanılabilirlik ve çoğaltma yönetim aracıdır. Üst düzeyleri ve bağımlıları tanımlamak için zinciri yukarı ve aşağı tarayarak bir MySQL ortamının çoğaltma topolojisini keşfetme olanağı sağlar. Aynı zamanda, bir slave'i bir ana makineye yükseltmek için sürükle-bırak arabirimi sağlayarak, çoğaltma topolojinizi GUI aracılığıyla yeniden yapılandırmak için kullanılabilir. Bu çok güvenli bir işlemdir. Aslında Orchestrator, illegal işlemleri, sisteminize zarar vermemek için reddeder.

Son olarak, Orchestrator, düğümlerin başarısız olduğu durumlarda kurtarma işlemini destekleyebilir; zira, doğru kurtarma yöntemini akıllıca seçmek ve uygun ana tanıtım işlemini kullanmaya karar vermek için concept of state yöntemini kullanır.



"Keeping the plates spinning"
Percona İzleme ve Yönetim (Percona Monitoring and Management - PMM), dikkat edilmesi gereken alanların altını çizmek ve veritabanı yöneticilerinin veritabanı sorunlarını tanımlamasına ve çözümlemesine yardımcı olmak için sizi uyarır.

PMM, kapsamlı bir veritabanı izleme ve yönetim olanağı sağlamak için Orchestrator'ın da içinde bulunduğu, en iyi türden açık kaynak araçlarını bir araya getirir. Grafiksel sunumu zamanla veritabanı sunucularınızın durumuna kolaylıkla asimile edilmiş görsel ipuçları sağlar ve MySQL, MariaDB ve MongoDB sunucularını destekler. Genel demoya gözatabilirsiniz.

Kaynak: Info World

Bu gönderiyi 17.12.2017 01:11:35 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.