Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

C# PTR (Reverse DNS) Lookup

Selamlar,
Bir e-posta servisi sağlayıcısı firmasında çalıştığımdan dolayı ortak olarak karşılaştığım ortak bir sorun, kötü yapılandırılmış veya genel sunuculardan gelen e-postalar. En yaygın yanlış yapılandırmalardan biri ise bir PTR kaydının varlığıdır (veya olmaması). PTR kaydı, giden bağlantının IP Adresine göre listelenen bir DNS girişidir. Giden bağlantılara kimliğin doğrulanmasına yardımcı olan bir ad vermek için kullanılır.

Bu yapılandırmalarda alınan hatada alıcı sunucuda "Possibly forged hostname" mesajı alınır. Bunun iki ortak nedeni vardır.

1. IP adresinin PTR kaydında yanlış bir ana bilgisayar adı var.
2. Gönderen e-posta sunucusu doğrudan genel bir dinamik IP adresinden gönderiyor, bunlar özel bir PTR kaydına sahip olamaz ve otomatik olarak ISS tarafından atanır.

İlkini çözmek için hatalı gönderim yapan kişinin ISS ile iletişim kurması ve PTR'yi düzeltmesi gerekiyor. İkincisi ise hatalı gönderenin bir e-posta geçişi kullanıyor olması gerekir.

Geçerli bir PTR kaydını kontrol etmek için hızlı ve basit bir kod geliştirdim. Bu ise System.Net kütüphanesinde kullanılır.

Buradan kodlara ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar,
Recep.

Bu gönderiyi 20.03.2019 14:29:42 tarihinde Rserit düzenledi.

Developer.