Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Elasticsearch Forbidden/12/index read-only / allow delete (api)] Hatası

Merhaba,
ES'de indeksleme esnasında şöyle bir hata alabilirsiniz:

"Invalid NEST response built from a unsuccessful low level call on POST: /posts/postem# Audit trail of this API call: - [1] BadResponse: Node: recepserit.com:9200/ Took: 00:00:03.6455357 # OriginalException: Elasticsearch.Net.ElasticsearchClientException: The remote server returned an error: (403) Forbidden.. Call: Status code 403 from: POST /posts/postem. ServerError: Type: cluster_block_exception Reason: "blocked by: [FORBIDDEN/12/index read-only / allow delete (api)];" ---> System.Net.WebException: The remote server returned an error: (403) Forbidden. at System.Net.HttpWebRequest.GetResponse() at Elasticsearch.Net.HttpWebRequestConnection.Request[TResponse](RequestData requestData) --- End of inner exception stack trace --- # Request: # Response:

Bu hatanın genel sebebi, disk alanından kaynaklıdır. Sunucunuzda daha fazla disk alanı yer açtığınızda sorun çözülecektir.

İyi çalışmalar

Developer.


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Elasticsearch diskteki alanın azaldığını ve kendisini salt okunur moda geçirdiğini düşündüğünde olur.

Varsayılan olarak Elasticsearch'ün kararı, boş disk alanının yüzdesine dayanır. Bu nedenle büyük diskiniz olsa bile bu hatayı alabilirsiniz.


Varsayılan olarak 1 TB'lık bir sürücüde en az 50 GB boş alana ihtiyacınız vardır, aksi takdirde Elasticsearch kendini salt okunur moda geçirir.

Bunun hakkında bilgi için: https://www.elastic.co/guide/en/elasticsearch/reference/6.2/disk-allocator.html.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Yeterli disk boşaldığında Elasticsearch kendini salt okunur modundan otomatik olarak çıkarmaz, ancak kilidini açmak için bunun gibi bir şey yapmanız gerekir:

$ curl -XPUT -H "Content Type: application/json" https://[ELASTICSEARCH_ENDPOINT]:9200/_all/_settings -d '{"index.blocks.read_only_allow_delete": null}'

Developer.