Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Red Hat RHEL 7 Için GNOME Classic Mode'yi Onayladı 22482248 GÖRÜNTÜLEME

13.6.2013

Açık Kaynak

Rserit

Red Hat Enterprise Linux (RHEL) şirketinin mühendislik direktörü Denise Dumas, şirketin kurumsal Linux dağıtımının gelecek sürümü varsayılan olarak GNOME 3 Classic Mode kullanacağını söyledi. Dumas 2013 TechTarget'a 2013 Red Hat Zirvesinde konuşuyordu.Gerekli ayrıntıyı zirvede anlattı.

RHEL 7, bu yılın ikinci yarısında yayımlanması planlanıyor ve Dumas'ın onu "Modern Mode" olarak adlandırdığı GNOME varsayılan masaüstü ortamı yerine Classic Mode kullanma kararının rahatsızlık vermediğini ve RHEL kurumsal kullanıcı tabanı için yapıldığını söylüyor.

Dumas, "Bizim son yapmak istediğimiz şey müşterilerimizin iş akışlarını bozabilir." dedi.

Red Hat geliştiricileri görünümünün şekillenmesinde etkili olmuştur ve GNOME 3 masaüstü deneyimi hissedilebilir. RHEL, Mayıs 20112de Fedora 15 yayımlanmasındna bu yana bu masaüstü ortamını kullanıyor.

Meslektaşlarının çabalarına seslenen Duma şöyle söyledi: "Gnome'un çocuklar için zor olduğunu düşünüyorum. Gerçekten, gerçekten modern modu (modern mode) seviyorum çünkü kalplerin nerede olduğunu biliyor."

Duma, o aynı ekip "klasik modu araya getirerek büyük bir iş başardılar" ve sonunda müşteriye masaüstü kullanma yollarını öğreniyorsunuz ve çaba harcayacak daha radikal modern bir arayüz kullandırmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Dumas, Fedora ve RHEL'in Anaconda yükleyici gibi uygulamaların yeniden tasarlanası, Classic Mode geliştirilmesi ve son bir kaç yıl içinde şirket tarafından gerçekleştirilen kullanıcı deneyimini test altına aldıklarını söyledi.

Red Hat görünüşe göre 2012 Red Hat Zirvesi'nde kullanıcı beklentilerine karşı hedef alarak geçen zamanı harcamış, RHEL 7 için çok yönlü plan çizilmiş. Kullanılabilirlik testleri büyük olasılıkla da Fedora'da uygulanarak dört sürümleri için yaptığı gibi GNOME 3'ü varsayılan bakmak için müşterilerin maruz kararlarına katkıda bulunmuştur. GNOME "Modern modu" denemek isteyen RHEL müşterileri için seçenek tabi ki mevcuttur, bunun için sadece varsayılan GDM oturumunu değiştirmesi gerekiyor.

Dumas, RHEL 6'dan 7'ye yükseltmeleri desteklemek için güçlü ilerleme kaydettiğini belirtti.
Yeniden tam kurulum yapmak zorunda kalmadan RHEL sürümleri arasındaki yükseltme yapmak bir çok sistem yöneticilerinin dilekleri arasında ve bu RHEL 7 için olabilir gibi görünüyor. Ancak Dumas mevcut olan seçeneği tamamen taahhüt vermedi. Red Hat Software Collection üzerinde RHEL 6 beta'nın zaten mevcut ve sürüm 7'de dilek listesindeki özellikler için tam destek olacağını vurgulayan Dumas, başka bir yönetici odaklı özelliğinin var olduğunu belirttti.

Bu yılki Red Hat Zirvesi devam ediyor ve cuma günü sona erecektir.

Fedora altında Gnome Classic Mode:



Kaynak: Tech Target, H-Online

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4250

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3831