Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

openSUSE'nin piyasaya sürdüğü openQA yenilendi 42554255 GÖRÜNTÜLEME

23.10.2011

Açık Kaynak

Rserit

openSUSE, yeni openQA aracını yakalamak ve yazılım sorunları ve kurulum sorunları hakkında rapor edindi, işletim sistemleri otomatik olarak kapsamlı bir test sağlıyor. OpenSUSE openQA halka açık ilk sürüm, yazılımın test sürecini otomatikleştirmek ve kolaylaştırmak için piyasada çerçevesinde.

Duyuruya göre, openQA bootloader web tarayıcı, işletim sisteminin her kademesinde çalışan üzerinde yapılan testler yapabilen tek kapsamlı bir test aracı. Bu araç, herhangi bir sorunları tespit ve rapor etmek için ekran görüntüleri ile karşılaştırır. Sonuçlar daha sonra ekran görüntüleri ve videolar, test sırasında keşfedilen herhangi bir sorun ile birlikte openqa.opensuse.org adresine openSUSE Fabrika geliştirme deposu için bir web arayüzünde görüntülenir.

OpenQA altında ücretsiz veya GPL sürümünü indirerek, bir sanal makine üzerinde çalışan yetenekli herhangi bir işletim sistemi üzerinde test edebilirsiniz. Şu anda SUSE Linux için web arayüzü mevcut olmasına rağmen, openQA çapraz-platform yeteneğine sahiptir. OS-authoinst yazılımı, Fedora, Ubuntu, Debian, FreeBSD, ve OpenIndiana sistemlerini destekler ve aynı zamanda MS-DOS ve Windows üzerinde test edilebilir.

Daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz. Ayrıca OpenQA hakkındaki çeşitli videoları openSUSE yayınlamış durumda. Onlara ise şuradan bakabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4234

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3809