Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Fedora 16 çıktı! 42344234 GÖRÜNTÜLEME

11.11.2011

Açık Kaynak

Rserit

Fedora'nın beklenen sürümü sonunda kullanıcılarıyla buluştu. Fedora 16 hakkında bir çok açıklama var. Could computing, virtialization, masaüstü ortamı bakımından çok daha fazla geliştirildi. Geliştiriciler için de yenilikler olduğunu hatırlatalım.

Fedora'da neler yeni?

Gnome 3.2 özellikleri, Empati, Evolution ve yeni Online Hesapları ayarlar paneli, yerel ve bulut belgeler için yeni bir belge yönetim uygulaması ve KDE 4.7 ile entegreli yeni iletişim yönetimi uygulaması da dahil olmak üzere öne çıkan bir çok yenilik bulunuyor. Digikam gibi bir çok uygulama yenilendi.Birden fazla işletim sistemi ile kullanıcılara sonraki önyüklemede OS seçmenize olanak verir. Fedora 16 şu an bulut bilişim üzerinde.

Robyn Bergeron (Fedora Program Manager): "Cloud SIG parçası olarak önyargılı davranmış olabiliriz, ama birden fazla IaaS platformların varlığı (Aeolus ve OpenStack) bulut hazır depolama (HekaFS GlusterFS bir uzantısı olan) ile birlikte ve bulut teknolojisi için yüksek kullanılabilirlik (Pacemaker-cloud) teknolojisi, bize güzel haber veriyor." dedi.

Bergeron, geliştiriciler için C dilinde yirmi bin satır olduğunu söylüyor. Bununla beraber şunları da söyledi: Unicode 6.0 desteği içerir. Perl, Perl 5.14 dahildir. Fedora 16, D yeni sürümü için ilk Linux dağıtımı, C dilinin güç ve yüksek performansını birleştiren bir sistem programlama dili ve C + +, Ruby ve Python gibi modern dillerin verimliliği ile oluşturuldu.

Sys adminlerinin grub2, yeni bir sistem hesap numarası numaralandırma (1000 kullanıcı kimlikleri ile başlayan) araçlerı bulacaksınız. Ayrıca gelişmiş sanallaştırma araçları da bulunuyor.

Fedora içinde başka ne olduğunu görmek için, daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.

YORUMLAR (2)

  • YORUMLAR (2)

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4235

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3809