Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BÄ°ZE ULAÅžIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Fransa Polisi Artık Ubuntu Kullanıyor 29212921 GÖRÃœNTÃœLEME

4.10.2013

Açık Kaynak

Rserit

Dünyada birçok kurumun yavaş yavaş Linux'a geçtiği görmezden gelinemez. Bunlara Fransa polisliği de katıldı. Windows'tan bir Linux masaüstü ortamına geçmek için pek çok neden vardır. Daha iyi güvenlik, gizlilik sızıntılarına önlem ve en önemlisi ucuz olması. Milyon euro kâr elde edilecek.

Kullanacakları yazılıma ücret vermekten başka pek bir ücret ömür boyu ödemeyecekler.

Bilindiği gibi Windows XP'nin desteği 6 ay sonra sona erecek. Fransa'ya hizmet veren jandarma, ulusal gücü olan Polis Natiole gibi kuruluşlar yavaş yavaş Ubuntu Linux özelleştirilmiş sürümüne geçiyorlar.

Devlet yöneticileri için bir Avrupa Birliği raporunda, Fransız Içişleri Bakanlığından Stéphane Dumond Evento Linux konferansında, "Açık kaynak masaüstü kullanarak özel yazılım lisansları tasarrufu yüzde 40 oranında ve BT yönetim maliyetlerini azaltarak toplam sahip (TCO) düşürür. Ubuntu Linux kitlesel yerel teknik müdahalelerin kullanımını azaltır." dedi.

2010 yılında, Jean-Pascal Chateau La Jandarma Nationale Komutanı, proje hakkında, "Teknik sorunlar yaşıyoruz, ancak mali olanlar değildi. Aynı miktarda, aynı sonuçları veren şeylerde Windows her yıl bize 2 milyon euro'dan fazla mal olduğunu fark ettik." dedi.

Bugün jandarma 37.000 Ubuntu Linux masaüstü dağıtımı kullanıyor. 2014 yılı yazında, 72.000 PC'ler Ubuntu'ya geçmesi bekleniyor. Dumond göre, bu Avrupa'nın, masaüstü platformunda açık kaynak yazılım kullanarak devlet kurumları arasında dünyanın en büyük örneği olabilir.

Kaynak: ZDNet

BÄ°R YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4244

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3822