Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

GNOME 3.12 Wayland Desteğini Erteledi 30613061 GÖRÜNTÜLEME

GNOME, Wayland'ın yaklaşmakta olan sürümü için tam desteğini sonraya erteledi. GNOME Wiki'de yazan bilgiye göre, bu bu mart ayında sonraki büyük sürüm olan 3.12 için Wayland desteği olacaktı. Ancak bu planda bir değişikliğe gidildi ve GNOME geliştiricisi bu konun hakkında açıklamada bulundu.

Bir posta listesinde bu planlarında değişiklik ilan edildi, GNOME geliştiricisi Matthias Clasen şöyle bir açıklamada bulundu:
 "GNOME 3.12 / Wayland hala önizleme olacak. Orada tamamlanmamış görevler var ve bakıldığında sabit kodlar üzerinde çalışılması için sadece birkaç kısa haftası var. Biz bu noktada birbaşkasının desteğiyle istikrarsızlaştırma riskini istemiyorum, bu yüzden 3.12 sürümüne kadar sonra mutter-wayland şubesiyle birleştirmeyi erteliyoruz."

Gelişticiler 26 Mart tarihinde GNOME 3.12 çıkmadan önce bütün boşlukları kapatmak için umutlu olduklarını belirtiyorlar.

Yapılacaklar listesinde GNOME Display Manager, Wayland oturumunu içerecek. Bununla birlikte klavye kısayollarını desteklenmesi ve libinput kütüphanesine destek verilesi gerekiyor.

Desteklenen son büyük sürümü gibi, Wayland deneysel önizleme olarak dahil edilecektir. Ama bununla Wacom tablet girişini ele almak mümkün olmayacaktır ve fare, trackpad cihaz konfigürasyonu, sürükle ve bırak özelliği, pano özellikleri ve durum simgeleri için destek eksikliği olacaktır.

Canonical'ın Mir ekran sunucusu gibi, Wayland şu anda tescilli sürücüler tarafından desteklenmiyor. Mesa dahil olmak üzere açık kaynak kodlu sürücüleri, bir dizi tarafından desteklenmektedir. Ayrıca eski uygulamaları çalıştırmak için bir X sunucusu uyumluluk katmanını destekliyor.

Kaynak: GNOME Wiki, OMG! Ubuntu

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4247

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3826