Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

Italyan Ordusu LibreOffice'e Geçiyor 29272927 GÖRÜNTÜLEME

17.9.2015

Açık Kaynak

Rserit

Italyan Ordusu, LibreOffice ve Open Document Format (ODF) sistemine geçtiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı, 1 veya 1,5 yıl içinde LibreOffice paketini 150 bin istemci üzerine, ofis araçlarıyla kurulumu yapacak. Bu ise LibreOffice'i Avrupa'nın en büyük ikinci uygulaması kılıyor.

Bu değişim 15 Eylül'de LibreItalia Derneği tarafından açıklandı. Geçiş projesi ekim ayında başlayacak ve 2016 yılı sonunda tamamlanması öngörülmektedir.

LibreItalia, LibreOffice'in dağıtımının ortaklaşa iki kuruluş tarafından idare edileceğini duyurdu. STK ordusunun farklı bölgelerinde hazır eğiticilere bakanlık yardımcı olacak. Bakanlık LibreOffice'e geçiş konusunda yardımcı olmak için online dersler geliştirmektir. Bu materyaller Creative Commons ile lisanslanacaktır.

15 Eylül 2015 tarihinde Ruggiero Di Biase (Italyan Bakanlığı Savunma Bilgi Sistemleri Genel Müdürü ve Tümamiral) ile Sonia Montegiove (LibreItalia Derneği Başkanı) arasında imzalandı.

"Bu bir kanun"

Italya'nın Ajansı Kamu Sektörü Dijitalizasyon (AGID), Savunma Bakanlığını tebrik ederek LibreItalia'ya bir demeç vermiş: "Umarız bu adım diğer kuruluşları da takip eder".

STK bu geçişi Haziran 2012'de çıkartılan "ücretsiz ve açık kaynak yazılımlar kamu idareleri için varsayılan seçenek olması" kanununun bir sonucu olduğunu söylüyor.

Milli Savunma Bakanlığı açık kaynak kodlu ofis üretkenlik paketine geçmek için ilk merkezi hükümet kuruluşudur. Ancak Regione Emilia Romagna, Perugia, Cremona, Macerata, Bolzano, Trento, Bologna, Piacenza ve Reggio Emilia illeri de dahil olmak üzere LibreOffice kullanan birçok il ve kent yönetimleri var.

"Yalnız değil"

Proje aynı zamanda Avrupa'nın en büyük projelerinden biridir. Özgür yazılım ofis suit kullanan Avrupa'nın en büyük kamu idaresi 240.000 masaüstü ile Fransa Içişleri Bakanlığıdır. Fransa'da Vergi Dairesi, Maliye laj, Dışişleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı gibi birçok bakanlıklar  da dahil olmak üzere LibreOffice gibi açık kaynak kodlu ofis suit kullanıyorlar. Aynı zamanda Fransız Jandar Komutanlığı 72.000 PC iş istasyonuyla LibreOffice kullanıyor.

Haziran 2014 yılında Extremadura Hükümeti (Ispanya'da özerk bir bölge) kendi sağlık organizasyonunda 10.000 kadar PC'de açık kaynak ofis uygulamaları çalıştırdığını ve yönetimimdeki diğer 22.000 PC'ler için de aynı şeyi planladığını doğruladı. Bunun yanında Münih (Almanya) şehirinde 17.018 iş istasyonlarında LibreOffice çalışıyor.

Kaynak: Europa

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4250

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3830