Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net

SQL Server 2017 Linux'ta! 21222122 GÖRÜNTÜLEME

24.7.2017

Açık Kaynak

Rserit

Birkaç yıl önce Microsoft, Linux'u Microsoft'nun her şeyin içinde yer edinmesi için "Microsoft Loves Linux" girişimi başlattı. Geleneksel olarak Windows ve Office için tarihsel açıdan özellikle Linux dostu olarak görülmeyen bir şirket için, Microsoft ve Linux'un birlikte nasıl iyi oynayacağı biraz hayal gücünden biraz fazlasını gerektiriyor.

Dünyayı çok fazla bulut tabanlı bir ortamda ve Microsoft'un Azure Cloud'da çalışan her 3 sanal makineden 1'i bir Linux sistemi (ve büyüyen) olmakla birlikte birkaç yıl içinde ve Microsoft ekosisteminde giderek daha fazla Linux büyümesi olacak. Birkaç yıl önceki vizyonu artık çok gerçekçi.

Kısa sürede Microsoft, aynı Windows Server üzerinde yıllarca çalıştığı gibi, Linux üzerinde eşit şekilde çalışacak ana SQL Server 2017 veritabanı platformunu piyasaya sürüyor. CCO, Linux platformunda SQL'in erken aşamalı bir şekilde benimsenmesini sağladı ve bir kaç çekirdek SQL uygulamalarını bu yılın başında Linux'un üzerine SQL'e taşıdı. Linux için SQL Server 2017'nin gelecek sürümüyle birlikte, birkaç temel bileşeni de taşıdık. En kritik veri uygulamalarımız Linux üzerinde SQL'i ve Windows üzerinde SQL'i bölünmüş rolleri kapsıyor.

Microsoft, Linux içinburadakiplatform üzerinde SQL ile yapılan ilk çalışmayla ilgili bir durum incelemesi yayımladı. Microsoft Azure'de Linux üzerinde SQL için cluster yapılandırması bir sonraki gelişimi olarak, SQL + Linux + Microsoft Azure cloud yapısı üzerindne devam ettirecek.

2-3 yıl önce, Linux vs Microsoft'dan ziyade Linux + Microsoft hakkında konuşulacağını hiç düşünmemiştik. Bu günlerde kesinlikle tamamen yeni ve farklı bir dünya.

Kaynak: Network World

BİR YORUM YAZIN


BENZER HABERLER

11.11.2011

Fedora 16 çıktı!4244

16.1.2012

FreeBSD 9.0 çıktı3822