Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Ebola Virüsü Hakkındakiler

Merhabalar.
Edinmiş olduğum birkaç bilgi ışığında ebola virüsü hakkında bildiklerimi sizlerle paylaşacağım. Geçtiğimiz günlerde Istanbul'da ebola alarmı verildi. Bunun da etkisiyle daha da bilinçlendirilmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Sevgili hocam Onur Sungur'un konu hakkında şöyle açıklamaları olmuştu:

" Ebola 40 sene önce ortaya çıkmış bir virüs, çok kısa sürede öldürmesi nedeniyle hastalığa yakalanan kişiler üzerinde çalışmaya bile fırsat olmadığı için bugüne kadar aşısı geliştirilemedi. Dünya Sağlık Örgütü, az gelişmiş ülkelerde sağlık verilerinin iyi tutulamaması nedeniyle gerçek ölüm sayısının bildirilen sayının 2-4 katı olabileceğini ve toplam vakanın 20 bini bulabileceğini söylüyor. Salgının 6-9 ay içerisinde kontrol altına alınması öngörülüyor. 1976 yılında bu virüsten 431 kişi ölmüştü. Şu anki salgın seyahat, ulaşım, turizm, taşımacılık, ticaret imkanlarının da gelişmesi nedeniyle bugüne kadar görülmüş en büyük Ebola salgını. Dünya Sağlık Örgütü klasik oyunlar oynayıp virüsü kendileri üretip piyasaya yayıyor demek biraz fazla komplo teorisi gibi geliyor bana. Sonuçta ortada bir salgın var ve bu ciddi bir mesele. Dünya Sağlık Örgütü'ne de güvenmeyeceksek vay halimize."

Anlaşılacağı üzere ebola yeni bir hastalık değil. Virüs vücuda girdikten birkaç gün sonra bir haftalık kuluçka evresi geçirir. Sonra baş dönmeleri, terleme, bilincinin yitirilmesi gibi rahatsızlıklar görülür. Kanın pıhtılaşmaması sebebiyle vücudun deliklerinden (burun, kulak gibi) kan gelir. Yavaş yavaş iç organları parçalanmaya başlar. En tehlikeli yolu hava ile bulaşmasıdır! Ilk kez bir maymunda tespit edilmiş.

Aldığım diğer bilgilere göre ebola için aşı bulunmuş. Aşı hayvanlar üzerinde %100 etkili olmuş. Şimdi ise insanlar üzerinde denenecek. 4 bin kişinin ölümüne sebep oldu. 7 bin kişi gözetim altında.

Tez zamanda bu salgının tedavi edilmesini dilerim,
Recep.

Developer.