Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Domain Controller "No logon servers available" sorunu

Merhaba. Yerel kullanıcı etki alanı hesabına giriş yapmaya çalıştığında "no logon server avaible" hatasını alıyorum. Bu sorun neyden kaynaklı?

Bu arada domaine ping atıyorum, yanıt veriyor.



Mesaj 27.10.2014 12:05:19 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.


 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Bu sorun için çok şey yazılabilir. Mesela bu sorunu birden çok bilgisayarda yaşıyorsan AD'de sorun var diyebiliriz. Ping atıp atmaması önemli değil. DC'ye önce DNS yanıt verecek. Active Directory oturum açma siteleri ve hizmetlerini kullanır, böylece kendi sitesinde AD sunucularına doğrular. Eğer ki DNS çözümlenemezse domain içerisinde oturum açamazsın. Dediğim gibi birçok açıdan bakabiliriz. Başka kullanıcıyla oturum açarak komut istemcisinden ipconfig /flushdns komutunu dene. DNS'i çözümlemesini sağla. Sorun %80 DNS konfigürasyonundan kaynaklı. DNS sunucusuna AD'nin ip adresini yazarsan DNS'i direkt çözümler. DNS konfigürasyonunu kontrol etmeni öneririm. Kolay gelsin.

Developer.

 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Bir de söylemeden edemeyeceğim, bu sorun birçok kez başıma geldi. En basit çözümü şu, istemciyi domain'den çıkart ve tekrar dahil et. Kesin çözüm bu Şu makale işine yarayabilir: http://bilisimlife.net/Yazi/169-Windows-Istemcilerinin-Bir-Etki-Alanina-Uye-Yapilisi.html

Developer.

 
Onur
Öğrenci
       
 79  
 160

Etki alanından çıkarıp tekrar dahil edince oldu. Teşekkür ederim.

Open Source olmamış yazılımdan pek hayır görülmez.