Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

Bilişim Meslek Liseleri Bilgi Yarışması

Merhabalar.
Çizgi TAGEM ve Exper'in birlikte geliştirmiş olduğu bu yarışma 1 Mart - 15 Mayıs tarihleri arasında geçerli. Gerekli bilgiyi web sayfalarında vermişler.



Amaç ve Kapsam

IT-ServicesTürkiye’de yüzlerce Meslek Lisesi bulunduğunu ve bu eğitim kurumlarından mezun olanların nitelikli ara eleman olarak kolaylıkla iş bulamadıklarını görüyoruz. Bu durumun sebeplerinin başında iş arayanların sahip olduğu yetkinliklerin işverenlerin iş gücü profillerine uygun olmaması ve ne yazık ki meslek liselerinden mezun olanların çoğunun kendi alanında çalışmayı hedeflemiyor olması gelmektedir. Dünyanın karmaşıklığı ve eğitimde çoklu disiplin yaklaşımı, günümüzde gençlerin başarılı olabilmek için daha fazlasını bilmeye ve daha fazlasını yapabilmeye olan ihtiyacını gösteriyor. Bundan dolayı gençlerin aldığı örgün eğitim yanında her türlü imkanları kullanarak çalışma hayatında ihtiyaç duyacakları yetkinlikleri kazanabilmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Mesleki bilgi, beceri ve yetkinlikler, gençlerin eğitim ve daha sonraki hayat boyu öğrenme süreçlerinde çeşitli uzaktan eğitim stratejileri ile arttırılabilir. Bunun farkında olan Çizgi Tagem 1999-2015 yılları içinde Bilişime Giriş, MS Office ve Uygulama Programları, Bilgisayar Donanım ve Ağ Teknolojileri, Bilgisayar Mühendisliği ve Gömülü Sistemler, Yazılım Mühendisliği ve Bilişim Güvenliği Eğitimleri konularında 1,500 saat görsel eğitim hazırlamış ve özellikle olanakları sınırlı bölgelere yararlı olabilmesini amaçlamıştır.

exper_logo2014 yılında 30,000 soru ile oluşturulan sınav ve sertifika sistemi öğrencilerin tekrar tekrar kendilerini sınayarak deneme yanılma süreçlerinde eğitilmelerini sağlamakta ve Bilişim Sektöründe gereken yetkinlikler konusunda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Türkiye’nin önde gelen bilgisayar markalarından Exper’in sponsorluğunda hazırlanan  Bilişim Meslek Liseleri Bilgi Yarışması bu amaçla düzenlenmiştir.

 

Katılım ve Değerlendirme

  • Yarışma 1 Mart – 15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak ve yarışma için uzaktan erişilebilen sınavlar oluşturulacaktır. Bazı sınavların cevapları sınav sonunda verilecek ancak her denemede öğrenciye çok yüklü bir soru havuzundan farklı sıralanmış sorular sorulacaktır. Bazı sınavların cevapları ise açık olmayacaktır.
  • Yarışma esas olarak Meslek Liselerini hedeflemekte ancak Endüstri, Anadolu veya diğer düz liseler için de bir sınırlama koymamaktadır. Sorulan teknik bazda olduğu bilinmelidir.
  • Yarışmaya katılan öğretmenler öğrencilerini sisteme kayıt ederken sınıf adı ile kodlama yaparlar veya sınavlara girerken sorulan “Okul Adı” ve “Sınıf” bilgilerini öğrencilerin sabit yazmalarını sağlarlarsa sonuçları inceleme imkanı bulabilir. (Örneğin “Gelibolu_11C_Hasan”)
  • Isteyen öğretmenler birden fazla sınıfta yarışmaya katılabilirler, ancak her sınıfta minimum 10 kişilik katılım beklenmektedir.
  • Sınıf başarısı sınıfta en başarılı 10 öğrencinin ortalaması alınarak hesaplanacaktır.

687

Ödüller

  • Ortalaması en yüksek öğrenciye EXPER XCELLERATORNoteBook
  • Ortalaması en yüksek sınıftaki ilk 10 öğrenciye birer tane EXPER T7QTablet
  • Ortalaması en yüksek sınıfın öğretmenine EXPER ACTIVE Masaüstü Bilgisayar

 



Sınavları ve detayları buradan görebilirsiniz.

Developer.