Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

2.4 Ghz ile 5Ghz Wireless Arasındaki Fark

Selamlar,
Günümüzde çokça karşılaştığımız ancak cevabını tam olarak bilmediğimiz iki kanal hakkında bir bilgilendirme yapmak istedim.

2.4 Ghz ve 5Ghz wireless frekanslarının birincil farklılığı, 2.4Ghz frenaks aralığı, daha uzağa erişimi 5Ghz frekanstan daha yeteneklidir. Bu basit karakteristikin bir sonucu, yüksek frekansta çok hızlı dalga değerini düşürür. Eğer daha çok TV ile ilgiliyseniz, 2.4Ghz frekans aralığını seçmeniz daha uygun olacaktır.

Ikincil farklılık, ayıgıt frekansının numarasıdır. 2.4Ghz, 5Ghz'den daha fazla parazite maruz kalır.
11g standardı yalnızca 2.4Ghz frekanslı kullanıcılar içindir. Dünyadaki çoğunluk için geçerli. Birçok cihaz 2.4Ghz frekans aralığına sahiptir. En büyüğü mikrodalgalar ve kablolu telefonlar. Bu aygıtlar ortama gürültü ekler, daha uzaktaki wireless ağlarının hızını yavaşlatır.

Her ikisini de enine boyuna bakacak olursak, 5Ghz frekans aralığı, daha fazla kanallarınızı diğer ağlardan yalıtmak için çok daha iyi bir seçenek olacaktır. Uzaktaki kaynaklarda parazitlenmeler olabilir.

Fakat radar ve asgari frekans 5Ghz. 5Ghz wireless biraz parazitli. Birçok ülkedeki wireless aygıtların 5Ghz'de çalışması için DFS (Dynamic Frequency Selection) ve TPC (Transmitting Power Control) desteklemesi gerekli.

Özetle, 5 Ghz radyo frekansı, 2.4 Ghz ile karşılaştırıldığında daha kısadır. 2.4Ghz frekans aralığı, 5Ghz'den daha kalabalığa hitap eder. 2.4Ghz aygıtlar, 5Ghz'den daha fazla radyo parazitlenme sorununa maruz kalırlar. Fewer aygıtlar, 5Ghz kanalını kullanımında daha yeteneklidir

Eğer çevrenizde çok fazla radyo parazitlenmesi varsa ve cihazınız 5Ghz destekliyorsa, önerim 5Ghz wireless ağı kullanmanızdır, öteki türlü 2.4Ghz kullanmanız daha mantıklı.

Iyi çalışmalar,
Recep.

Developer.