Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

BlogEngine.NET

Merhabalar.
Bir çok blog bulunmakta. Bunların çoğu php dilinde. Aspx dilinde olan çok sağlam bir blog sistemi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi BlogEngine.net. En büyük avantajı açık kaynak olması. Resmi sayfasında yazan bilgilerden ne olduğunu öğrenelim:

BlogEngine Nedir? BlogEngine C# ve ASP.NET ile geliştirilmiş bir açık kaynak blog sistemidir. Herhangi bir veritabanı bağlantısı yoktur, tüm verilerini XML üzerinde tutmaktadır fakat isterseniz MySQL, MSSQL, VistaDB ve diğer veritabanları ile kullanabilirsiniz.

Resmi web sitesinde şurada soru cevap şeklinde tanımlama yapılmış. Türkçeye çevirdim, daha iyi anlaşılacaktır.



FAQ

BlogEngine.NET hakkında en sık sorulan soruların bir listesi. Daha detaylı belgeler için her zaman CodePlex'de Documentation ziyaret edebilirsiniz.
"S" soru, "C" cevaptır.

S: BlogEngine.NET açık kaynak ve tamamen ücretsiz mi?
C: Evet. BlogEngine.NET açık kaynak kodlu bir blog motorudur, ücretsizdir. Boş zamana sahip tutkulu geliştiriciler tarafından inşa edilir.
S: Annemin kullanması mümkün mü?
C: Evet. Biz mümkün olduğunca BlogEngine.NET'i kolay kullanımlı yapmak için büyük çaba sarf ediyoruz. -Son kullanıcı gibi, bir görüş geliştirici veya tema tasarımcının noktası olarak-
S: Web sunucusu için talepleri nelerdir?
C: BlogEngine.NET çalıştırmak için gerekli olan tek şey ASP.NET 2.0 ve App_Data klasöründe yazma izinleridir. Bu özelliğe sahip web sunucuları yeterlidir.
S: Veritabanı üzerinde mi çalışıyor?
C: Hayır. BlogEngine.NET varsayılan olarak, bütün mesajları saklamak için sayfaları vb XML kullanır. SQL Server, MySQL, SQLite, VistaDB vb. veritabanı nasıl kurulacağı hakkında burada bilgi bulabilirsiniz. -Bir veritabanı kullanmayı tercih ederseniz, genel bir veritabanı blog sağlayıcısı size en standart veritabanlarında veri depolamak için izin verecektir.-
S: Blogun tasarımı özelleştirebilir miyim?
C: Evet. Eğer BlogEngine.NET ile sağlanan temaları sevmiyorsanız, bunu ihtiyaçlarınıza eşleşecek şekilde birini değiştirebilir veya sıfırdan yeni bir tane oluşturabilirsiniz. Bunu yapmak, ASP.NET ve HTML hakkında sadece temel bilgiler gerektirir. Tema oluşturma hakkında burada bir madde var.
S: Sorunum var. Yardımcı olabilir misiniz?
C: Evet, BlogEngine.NET ile ilgili olarak sorabilirsiniz. BlogEngine.NET veya temanın nasıl oluşturulduğunu, kullanımı hakkında bilgi için, size belgelerinde gereken hemen her şeyi bulabilirsiniz. Eğer uzantıları oluşturmak ve ayrıntılı kod belgelere ihtiyaç istiyorsanız, BlogEngine.NET docs'a göz atın. Büyük bilgi bir sürü de geçmişteki tartışmaları arayabilir veya yeni bir soru gönderebilirsiniz. CodePlex üzerinde BlogEngine.NET Tartışmalar bulunabilir.
S: BlogEngine.NET nasıl lisanslanır?
C: BlogEngine.NET Microsoft Reciprocal License ile lisanslı kaynak kodun değişmesi temel etkeni değiştirir, sizin lisansınıza girer.
S: BlogEngine.NET katkıda bulunmak istiyoruz. Ne yapmalıyım?
C: Katkıda bulunmak isteyenleri memnuniyet ile karşılıyoruz. Eğer nasıl yer almak istediğinizi öğrenmek istiyorsanız Contribute sayfasına bakınız.

BlogEngine.NET hakkında soru cevap şeklinde gerekli bilgiler verilmiş. Farklı bir soru takılırsa kafanıza, buraya da sorabilirsiniz.

Eğer denemek istiyorum, nereden edinebilirim diyorsanız, buradan indirebilirsiniz. Türkçe dil desteği de bulunmaktadır. Ancak bu destek, 3. şahıslar tarafındandır. O desteğe ise buradan ulaşabilirsiiz.

Resmi web sayfası için: http://dotnetblogengine.net/

Kolay gelsin.

Recep ŞERIT



Mesaj 07.09.2012 00:37:26 tarihinde Rserit tarafından düzenlenmiştir.

Developer.