Ne arayalım?

ARAMIZA KATILIN

BİZE ULAŞIN

Adres:

E-posta:

host/bin/bilisimlife.dll

iletisim@bilisimlife.net




 
Rserit
Developer
       
 1026  
 278

AspTR Improved Kurulumu

Merhabalar.

AspTR, bilindiği gibi Tolga ŞEN tarafından geliştirilmiş ve en son Extended denilen versiyonda geliştirilmesi durdurulmuş bir Asp portalıdır. Çok kaliteli bir portal olduğunu ispat da etmiştir. Improved sürümü daha sade kaldığı için kullanıcıların istediği şekil olabiliyor. Ancak Extended kadar özelliği yok. Şayet Extended'da olan özellikler biraz kodlama bilgisiyle Improved'a eklenebiliyor. Her neyse, bu işin ince detayı, geçelim kuruluma.

Yeni olan arkadaşlar kurulumunu Php sistemlerde olduğu gibi bulmayabilir, bu yüzden anlatalım.

Öncelikle buradan sistemi indirelim ve dosyaları FTP'ye atalım. Localhost'ta deneyecekseniz Inetpub'un klasörünün içine atabilirsiniz.

Ardından "Sistem" klasörlerine yazma izni verin.

Eğer ki localhost üzerinde çalıştıracaksanız mutlaka IIS işlem hesabının izinlerine bakın. Aşağıdaki gibi.

Yazma iznini verdikten sonra sitemizin adını yazarak işleme başlayabiliriz. Isterseniz AspTR 3.0'dan 4.0 (Improved) sürümüne güncelleyebilir, isterseniz yeni kurulum yapabilirsiniz. Yeni kurulum olarak farz edelim, "AspTR Improved Sürümü Kurulumu" butonuna tıklayalım.

Veritabanı tercihimizi yapıyoruz. Istersek Access istersek MySQL veritabanlarını kullanabiliriz ki genel ayarlar kısmında seçenekleri bulunur, sonradan da değiştirebiliyorsunuz. Tercihimizi yapalım.

Genel Ayarlar dediğim kısım burasıdır. Yönetim Paneli üzerinden erişim yapılır. Kurulum esnasında bu ayarları yaptıktan sonra diğer adımı geçilir. Varsayılan ayarlar şimdilik önerilendir. Ayarları yaptıktan sonra "Kaydet ve 2. Adıma Geç" deyiniz.

Ben Localhost'ta Access kullanmak istiyordum, Access'i seçmiştim. Burada da veritabanı tablolarını oluşturacaktır. Veritabanımı oluştur deyiniz.

Sitenin Ayarlar kısmı karşımıza çıkıyor. Site Ayarları olarak geçer yönetim panelinde. Sitenin ismi, copyright gibi ayarlar bulunur. Kendinize göre yazınız.

Artık sitemiz başarıyla kurulmuştur, hayırlı ve uğurlu olsun. Sitemize gitmek için verdiği bağlantıya tıklayalım.

Görüldüğü gibi varsayılan temasıyla varsayılan site düzeni böyledir.

Not: Portalı kurduktanra sonra "Kur" klasörünü siliniz.

Çok yararlı ve çok da faydalı portallar oluşturabileceğiniz bir web portalıdır AspTR. Forum kurmanıza gerek yok, Portal+Forumdan oluşuyor. Bir çok ayrı yeri de vardır. Yönetim Paneli seçenek bakımından zengindir.

Bu portal ile güzel web sayfalarınızın olmasını dilerim.

Kolay gelsin.

Recep ŞERIT

Developer.